Румен Радев: Гладът ще надделее над страха

Новини
17

Държавният глава Румен Радев наложи частично вето на приетия от Народното събрание Закон за мерките и действията по време на въведеното извънредното положение. Това съобщи той в изявление от “Дондуков” 2.

Радев определи като “крайно рестриктивни” мерките срещу разпространението на коронавируса, а в мерките за подпомагане на икономиката видя пропуски, пише www.dunavmost.com.

Споровете около закона

Извънредният закон бе гласуван късно в петък от Народното събрание. Той бе написан и разгледан в спешен порядък от парламента в седмицата след като депутатите приеха предложението на Министерския съвет да се въведе извънредно положение като мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19. За извънредното положение гласуваха всички партии, но редакциите, които законът претърпяваше от първоначалния си вариант, разделиха народните представители на две.

Сред най-оспорваните текстове са промените, с които службите могат да използват трафичните данни от мобилните телефони, за да проследяват карантинирани; даването на полицейски функции на военните и нормата магазините да не вдигат цените си повече от “средноаритметичните за последните три месеца” преди кризата. Част от критиките също са, че няма достатъчно облекчения за различните бизнеси в условия на драстичен спад на оборотите.

„Липсата на кадри се компенсира с рестрикции“

По думите на президента “липсата на кадри и дефицити в организацията се компенсират с крайно рестриктивни мерки, които засилват напрежението и самата криза”.

Радев допълни още, че “кредитът на доверие, който управляващите получиха, трябва да се използва рационални, а не да е прелюдие към безконтролно упражняване на власт”.

Всички засегнати страни приемат пакети за най-бедните, за изпадналите в затруднение и безработица. А нуждите на българите са още по-неотложни заради ниските доходи. В един момент гладът ще надделее над страха и последствията рискуват да са катастрофални”, коментира още Радев. И призова “да не забравяме, че има бъдеще и след извънредното положение”.

loading...

Този има нужда от дълъг неплатен отпуск. Ние сме българи и ще се справим!

КОЛКО ТИ ПЛАТИХА ДА ПЛЮЕШ ПО ПРЕЗИДЕНТА ? ЗАЩО ДА СА ГЛУПОСТИ ?ПРЕЗИДЕНТА КАЗВА ИСТИНАТА !

А аз мисля господин президент че не сте прав вие с това обръщение ще провокират е страх в нашите майки и татковци него причинявайате господ си знае кого да прибере от този свят

Изобщо не сте прав г-н Радев!С този си изказ,всявате повече страх у хората!Уважавах ви,но не разочаровахте!

Ами няма и да има коментар след това, което става-идва ДИКТАТУРА!

Ще има бъдеще след извънредното положение Господин Президент,но ако го няма “ГЕРБ“ и всичките му безхаберни “калинки“ !

Да браво гос.президент,истинската криза ще е после.Дано не съм права,но след този арест обедняването ще е голямо чака ни истинска катастрофа.

Прав е президента !Щом огладнее всички ще се съюзим срещу виновниците за кризата !

Хора стига сте плюели по президента замислете се когато гласувахте и се радвахте на правителството по точно на ГЕРБ че е спечелило и ви крадат унижават всеки ден като ви подхвърлиат ви нищожни обещания за по добър живот а ГЛАДУВАТЕ /УНИЖАВАТ/РУГАЯТ/СМЕЯАТ ВИ СЕ В ЛИЦЕТО КЪДЕ Е ЗЛАТОТО НА БЪЛГАРИЯ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КЪДЕ ВИ Е ИКОНОМИКАТА КАКВО ПРОИЗВЕЖДАМЕ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ФОНДА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА БОЛНИЦИТЕ В ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ РОДИТЕЛИТЕ ВИ ГЛАДУВАТ ДЕПУТАТИТЕ ПИРУВАТ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КЪДЕ ОТИДЕ ВОДАТА ОТ ЯЗОВИРИТЕ И ОЩЕ КУП НЕЩА ЗА КОИТО ДА СЕ ИЗПИШЕ А ВИЕ ХУЛИТЕ ПРЕЗИДЕНТА ВСЕКИ ЕДИН ДЕН НЕВИЛИЕ МАЛКО СРАМ

17 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов: Ще се засили контролът при търговията на открито

Пазарите може да бъдат спрени, докато не се създаде ред, какъвто е в магазините – на влизане, на излизане – дезинфекция, ред и дистанция. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет. Той обяви, че ще се засили контролът при търговията на открито. „Ще влизат по толкова хора, …

Новини
1
Слави Трифонов: На цифрите не им пука от емоциите

Този коментар Трифонов публикува в социалната мрежа. На цифрите не им пука от емоциите. Те не разбират от страх, от радост, от любов – те са си просто цифри. Затова аз, сега, ще ви сервирам малко цифри, а емоциите оставям за вас. Според данните на НСИ през 2018 година сме …

Новини
Борисов: Очакваме пика на заразата около Великден и след него

„Очакваме пика на заразата около Великден и след него. Това е тест за дисциплина. Ако всичко мине наред, ще можем да отворим парковете и планините“. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща със Светия Синод по повод мерките, които ще се вземат за Великденските празници, информира Нова ТВ. „Призовавам българите …