fbpx

Румен Радев: Борисов и Гешев се опитаха да излъжат българите, но Брюксел ги хвана в крачка

Новини
реклама

Снимка ФБ

Дебатът за върховенството на закона се води в Европейския парламент, докато българският отрича съществуването на проблема. Управляващите и главния прокурор се опитаха да излъжат народа за инициативата и темите на тяхното изслушване. Брюксел ги излови в крачка. Това е достатъчно да си подадат оставките.

Това заяви в свое изявление по случай Деня на София държавния глава Румен Радев.

Президентът коментира ситуацията в сградата на парламента вчера, когато майки от „Системата ни убива“ и представители на протестиращите срещу управляващите бяха изнесени насила от фоайето на бившия Партиен дом, където се барикадираха от сутринта, пише frognews.bg.

“Служителите на НСО са действали по указания на стопанката на народното събрание – госпожа Караянчева. Отново казвам – проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и производството на лобистки закони. Когато управлението не разрешава проблемите на хората каква е логичната развръзка? Хората да дойдат при това управление. Отдавна апелирам да има законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие, подчинеността и контрола на НСО”, посочи още Радев.

реклама

„Мисля, че България се осъзнава и няма да приеме поредна манипулация на изборния процес“, отсече Радев и допълни, че в момента се правят опити изборите отново да бъдат манипулирани. Той бе категоричен, че ще наложи вето на приетите промени.

„Дебатът се води в Европейския парламент докато българският отрича съществуването на проблема. Управляващите и главния прокурор се опитаха да излъжат българските граждани за инициативата и темите. Но Брюксел ги излови в крачка. Това е достатъчно да си подадат оставките“, категоричен беше още Радев.

Президенът бе категоричен, че българите отдавна са подложени на масирана пропаганда за успехите на управлението и посочи, че тепърва ще се осъзнават мащабите на провала на държавността.

„Съпоставете каква част от обществото и кои искат оставката на правителството и кои искат моята оставка и ще си отговорите сами как си обяснявам това“, посочи още президентът в отговор на журналистически въпрос.

“Честит празник на всички софиянци и българи. София е древен град, кръстопът на култури и трябва да пазим всяко дърво, да ценим всеки исторически паметник. Убеден съм, че този град на свободни хора ще направи така, че да имаме достойно бъдеще”, пожела Радев по случай Деня на София.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Майка в неплатен отпуск: 610 лв помощ, това не отговаря на истината!

реклама Снимка pixabay „Това, че родителите ще получават месечна помощ от 610 лева, т.е. една минимална заплата, ако са в неплатен отпуск и гледат децата си, които са в дистанционно обучение или не посещават детска градина, не отговаря на истината! Оказа се, че родителите ще получават помощ от държавата само …

Новини
Болен от COVID-19 в семейството не е присъда

реклама Снимка pixabay Симптомите на коронавирус обикновено не се проявяват непосредствено след заразяването. Докато ги няма, човек спокойно общува със семейството си. В повечето случаи това не заплашва близките му, защото има голяма разлика между заразен и болен в резултат на заразяване, обясни в интервю за радио „Спутник“ алергологът и …

Новини
От началото на пандемията от Covid-19 у нас са се върнали над 120 000 души

реклама Снимка pixabay Емиграцията е много по-голям проблем от имиграцията, коментира доклада на ECFR Торстен Гайслер, ръководител на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София. Той обърна внимание, че изтичането на мозъци оказва влияние и върху политиката на засегната страна. Според Гайслер завръщането на такава група хора е надежда за …