Румен Радев: Ако Борисов организира следващите избори, ще си гарантира пожизнено управление

Новини
4
реклама

кадър: bTV

Народните представители по конституция изразяват волята на народа, а тя е ясна: Незабавни оставки, служебно правителство,честни избори и ново доверие. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. На въпрос дали наистина повечето българи са обединени около тези искания, той отговори: „Ами излезте на улицата и ще видите. Има и социологически проучвания“.

Според държавния глава е особено показателно, че българите в чужбина са толкова консолидирани в искането на оставките на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Според Радев е цинично това управление, което нарушава Конституцията, да предлага нова.

„Тези нестихващи протести са истинския обществен вот на недоверие към правителството. Не може проваленото управление на Борисов изобщо да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява и да определя бъдещето на страната“, заяви още президентът Румен Радев.

„Това управление вече приключи морално, време е да приключи и формално“, подчерта държавният глава. Той подчерта, че за депутатите е важно, когато дойде оставката на Борисов и правителството, те да не гласуват експертен кабинет.

„Ако режимът на Борисов организира следващите избори, той ще си гарантира пожизненото управление“, каза също Радев. Той беше категоричен, че трябва да се гарантира машинното гласуване, както и да се удовлетвори искането на милионите българи зад граница за дистанционно електронно гласуване.

Имам вариант за нова Конституция. Няма да се оставя да бъда въвличан в този дебат. Ще го инициираm веднага и то много експертно, но в момента, когато видя оставките. Това в момента е най-важната задача пред обществото. Незабавни оставки на правителството и главния прокурор, служебен кабинет, честни избори, новo доверие, подчерта Радев.

реклама
loading...

Разбуни кошера и се чуди как да стигне до меда. Пуща дим, но пчелите не признават, и него ще прогонят. След Борисов наред е Радев. Няма да ти се сбъдне мечтата за президентска република. Чехльо подмолен.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …