fbpx

Росица Кирова от ГЕРБ скочи на служебното правителство: Нагло е, безотговорно и прекалено самонадеяно

Новини
външна реклама

Снимка профил ФБ

 

„Запетайка срещу цял един регион… или как един служебен министър реши да е по-голям светец от Бог (за сметка на хората от Северозапада)!“, това написа в профила си в социалната мрежа Кирова.

По думите й с поредното скандално решение екоминистъра Асен Личев от служебния кабинет на президента Румен Радев не съсипва цяла Северозападна България заради спряната процедура за тунел под „Петрохан“.
„Със свое Решение номер 4 от 31.05.2021 г. един служебен министър реши набързо да не допусне извършването на ОВОС по Инвестиционния идеен проект за Тунел под Петрохан.

външна реклама

Явно не му е приоритет.

Пък и защо ли да потърси решение като може просто да прекрати започнатото.

Чегърта явно“, написа бившата привърженичка на Слави, визирайки думите му, че иска да „изчегърта всичко, направено от ГЕРБ“.
Ето какво още написа Кирова по тази тема (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Нищо, че назначилия го другар Радев смело се заигра с идеята за Тунел под Петрохан (преди 9 месеца точно, на инициативата Три морета!!!).

Тогава трябваше да покаже загриженост, а сега явно не му пука вече… Кой знае.

Да не бъда крайна ме съветват, че щял да ми прати Рашков и компания!

И стана доста неловко …

Аз пък си мислех, че новият морал и грижата за хората предполагат обективност и последователност, особено за онова, което е добро и полезно за държавата и хората тук. Наивно, нали!?

Не е политкоректно, но определено по-глупав и несъстоятелен мотив едва ли някой друг би изтъкнал, за да ОТКАЖЕ Оценка на Въздействието върху околната среда на проект, който засяга бъдещето на цял един български регион.

Защото Инвестиционното предложение засяга няколко защитени зони, но предвидените дейности не са в противоречие с режима в тези зони!

До тук добре.

НО са в противоречие с режима въведен с Плана за управление за една от защитените зони (плана е утвърден на 26.01.2016) !!!

За сведение на служебния министър:

Плановете за управление се променят със Заповед на същия този министър през 5 или 10 години в зависимост от вида на зоната. И какви да са ограниченията зависи от приоритетите и националния ни интерес.

Не е редно на базата на един ПУ (план за управление), който се изменя на всеки 5 или 10 години да вземаш решение, с което отказваш или предопределяш развитието на цял един регион за следващите 50 или100 години!!!

Или по-точно не е нормално на това основание да откажеш възможността за изготвяне на доклад, който да предвиди адекватно решение!

Нагло е. Безотговорно. И прекалено самонадеяно.

Разбира се, ако си твърдо решен да спазваш запетайките, та дори и с това да зачеркнеш перспекривата на цял един регион, възможности за откази има много.

Хубаво е, обаче поредния господин или другар чиновник да не забравя, че и хората от протеста за Тунел под Петрохан и магистрала до Видин са много. Или поне достатъчно.

И може да се окажат на пътя, в търсене на своите граждански права!“.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пуснаха палав чат между Венета Райкова и Галин

външна реклама Снимки социални мрежи „Чакаме. И заедно ще четем моята книга “Вендета”, коментира Райкова под пост на певеца, представящ новия му проект. На тази близост се натъкна репортер на show.blitz.bg.. външна реклама Изглежда бившата водеща на „Горещо“ си е паднала по певеца, който напоследък залива социалните мрежи с голи …

Новини
Милица Гладнишка: Чувствах се самотна, спях с този и онзи

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Малко се знае в общественото пространство за личния живот на чаровната Милица Гладнишка. Астрисата открехна завесата и сподели пред Мон Дьо и „Неделята на NOVA“ разтърсваща история за смъртта на майка си. Актрисата разкри, че майка ѝ е била много болна и е починала …

Новини
Близо 1 660 000 българи са бедни

външна реклама Снимка pixabay Ключов приоритет е и интеграцията на пазара на труда на неактивни и безработни, в това число продължително безработните. Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 660 000 души, а целта е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на сто. външна …