fbpx

Родителите оставиха бебето само със стафордширски териери и те го убиха

Незабавни статии

снимки: Фейсбук

Куче е нападнало новородено бебе, докато майка му е спяла на дивана, а баща му е пушел навън, въпреки че социални работници ги бяха предупредили да не оставят бебето само с домашния любимец, разкрива разследването.

Рубен МакНълти е бил оставен в шезлонг на дивана до майка си Ейми Личфийлд, когато беше нахапан 23 пъти по главата от домашния любимец на семейството стафордширски бултериер в ранните часове на 18 ноември 2018 г., съобщава „Дейли мейл“.

външна реклама

Баща му Даниел МакНълти веднага извикал спешна помощ, когато открива кървавата сцена в техния апартамент в Яксли, Кеймбриджшир, но бебето починало три седмици по-късно в болницата на Адънбрук. То било с тежка мозъчна травма и стомашно-чревна недостатъчност.

Родителите на Рубен преди това са били предупредени от социалните работници да не го оставят сам с двете си кучета.

По време на нападението нито един от родителите не е наблюдавал домашния любимец.

И двамата родители са били арестувани от полицията по подозрение за пренебрегване на дете, довело до смъртта му, но прокуратурата реши да не им повдига обвинение през декември 2020 г.

Детектив-сержант Ема Компсън каза, че полицията няма да предприема повече действия срещу г-н Макналти или г-жа Личфийлд и двамата са се разделили в резултат на травмата.

Когато е звъннал на спешна помощ бащата казал: „Мисля, че шибаното куче го е нападнало. Жена ми спеше. Току-що чух плач.

В последващо полицейско интервю той каза, че е бил навън „за да пуши“, преди да се върне обратно на горния етаж, където чул плач.

„Той каза, че когато вдигнал бебето, видял нараняванията и видял кучето Доти да облизва устните си.“, каза съдебният лекар.

Бебето е транспортирано с въздушен транспорт в болницата на Адънбрук в Кеймбридж, където е установено, че е получил тежки наранявания на мозъка, гръбначния стълб и черепа.

Саймън Нюбъри, специалист по ветеринарна криминалистика, каза пред съда, че по Рубен има 23 отделни следи от ухапване.

Г-н Нюбъри каза пред съда, че вярва, че Доти е видяла бебето Рубен като „малка плячка или скърцаща играчка. Възможно е Доти да е била стимулирана да тръгне към плячка от определено движение.“, казва още г-н Нюбъри.

Доти и второто куче, пак стафордширски бултериер, наречено Физ, бяха женски и на възраст между седем и девет години.

Социалният работник Софи Брадли каза, че г-жа Личфийлд описва кучетата като „нейни бебета“, но е била „предупредена, че кучетата могат да бъдат непредвидими и могат да ревнуват“.

План за закрила на детето беше издаден от социалните служби преди раждането на Рубен, в който се посочва, че той никога не трябва да бъде оставян сам с кучетата, въпреки че Ейми ги притежава от раждането и няма предишни съобщения за насилие или агресия.

И двете кучета са иззети от полицията и убити след инцидента, разбра разследването.

Г-н Милбърн каза пред съда, че краткият период на невнимание, докато г-жа Личфийлд е спяла, а г-н МакНълти е бил навън, „имал ужасяващи и трагични последици“.

„При всяко четене на доказателствата е ясно, че не е имало предишни проблеми или притеснения с нито едно от тези кучета.“

Той обаче отбеляза, че кучетата са били отделени от бебето при предишни посещения от социални служби и акушерки, включително на 12 ноември – шест дни преди инцидента.

„В ранните часове обяснението беше, че майката спи в хола, взела е таблетки за сън. Рубен спеше в същата стая, а кучетата спяха или лежаха тихо в леглото си в същата стая.

„Дан каза, че е излязъл за цигара и Ейми си припомни в интервюто си [полицейско], че мъжа й е казал, но за съжаление тя отново заспала и когато Дан се върнал малко по-късно, открил Рубен сериозно ранен, а едно от кучетата, Доти, оцапана с кръвта на Рубен.

Тази поредица от събития може да се определи като неволен кратък период на невнимание, който за съжаление е довел до ужасяващи и трагични последици. Рубен е починал в резултат на наранявания на главата, причинени от нападението на домашен семеен любимец“

Г-н Милбърн изказа своите съболезнования на семейството.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Сашо Кадиев към Иво Димчев по БТВ: Ти нали си гей?

кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев направи странен преход към личните теми в разговора с артиста и певец Иво Димчев, който гостува в студиото на bTV. По темата за връзките, Сашо директно попита: „Ти нали си гей?“ външна реклама Иво Димчев потвърди това, даже допълни, че е „мега …

Незабавни статии
Анджи загина в опустошително цунами на Тонга, докато спасява кучетата си

Снимки: Фейсбук, Angela Glover, Potungaue Koloa Fakaenatula Тялото на британка, изчезнала на остров Тонга, беше намерено от съпруга й. Той ръководеше групата за издирването й, след като тя беше отнесена от опустошителното цунами. Тя бе първият човек, за който се знае, че е загинал при бедствието, предизвикано от вулканично изригване. …

Незабавни статии
Иво Димчев шокира Холивуд: Американците не искат да са в Рая, ако Тръмп е там

кадър bTV Българският артист и певец Иво Димчев разказа по bTV за гастрола си в Лос Анджелис, САЩ, където е изнасял домашни концерти. Той не за първи път е в Холивуд, но се оказало, че там помнят предишните му изяви още преди пандемията. Скандалният Димчев, който не се съобразява с …