fbpx

Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Блиц Новини

Кадри Нова ТВ

От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства.

Едно от основните последствия от рязката смяна на температурите е увеличен риск от различни здравословни проблеми. Такива проблеми могат да включват простуди, грип, астма, алергии и други дихателни заболявания. Освен това, резките промени в температурата могат да доведат до увеличен стрес за организма и спад на имунната система.

Резкият спад на температурите е опасен за хората със сърдечни заболявания, коментира специалист. За да запази температурата си, организма свива съдовете и по този начин се увеличава вискозитета на кръвта. Това увеличава и таромбообразуването, което е опасно.

За да се справим по-добре с резките смени на температурите, е важно да поддържаме здравословен начин на живот. Това включва правилно хидратиране, консумиране на богато на витамини и минерали храни, редовно упражнение и достатъчно почивка.

Също така, е важно да се облечем подходящо за времето и да се предпазим от екстремни условия. Носенето на шапка, ръкавици и зимно облекло при студено време, както и използването на слънцезащитен крем и лека дреха при горещо време, може да помогне да се намали влиянието на резките смени на температурите върху нашето здраве, посъветва той.

В крайна сметка, важно е да бъдем внимателни и да се грижим за себе си, когато се изправим пред резки промени в температурата. Следването на здравословни принципи и внимателно внимание към собственото си благополучие може да помогне да се справим по-ефективно с влиянието на околната среда върху нашето здраве.

За днес е обявен жълт код за цялата страна за силен вятър, който носи това застудяване. Днес температурите в Западна България са вече с около 20 градуса по-ниски. От утре с валежи и продължаващия северен вятър те ще паднат в цялата страна.

Блиц Новини
Ники Кънчев се изкефи на рокер в „Стани богат”, но после го подведе

кадри bTV Очите на водещия на „Стани богат” Ники Кънчев буквално светнаха, когато срещу него на Стола на богатството седна рокерът Христо Миевски. Мотоциклетният ентусиаст, поднат и като Хари, се хареса много на Кънчев със стила си, който показваше ясно какъв е основният му интерес. Играчът премина малко колебливо през …

Блиц Новини
Фолк певицата Дебора: Взеха ми колата и книжката, може да вляза и в затвора

Кадри ютуб е социални мрежи На 9 април певицата Дебора предизвиква лека катастрофа с автомобила си на столичния булевард „Черни Връх“. На място й бе направен полеви тест, който отчете 2,9 промила алкохол в кръвта, а тя бе в шок. Дамата настоя за кръвен тест, който също показа високи стойности. …

Блиц Новини
Синоптикът Петър Янков: Пазете се от гръмотевици

Кадри България Он ер Доста бе усложнена обстановката вчера в западна България. За кратко време в източната част на София се изсипаха между 50 и 70 литра на кв.м. Пагубното беше, че валежът беше за час, час и половина, този валеж е проливен. При това интензивно строителство и състояние на …

error: Content is protected !!