fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ

Зрителите на „Стани богат“ видяха рядко срещана ситуация в днешния епизод. Тя се случи по време на участието на Вихра Попхристова, която е бивша стюардеса, а към момента е прокурор.

Тя показа добри знания и можеше да стигне много далеч в играта, но един въпрос я затрудни дотолкова, че изразходи и трите си жокера на него – нещо, което не се вижда никак често в любимата на много зрители игра.

Участничката мина лесно през първите пет въпроса за сумата от 500 лева, а след това инерцията й продължи и на следващите питания.

Това за 1000 лева бе: „В коя държава се намират свещените за мюсюлманите градове Мека и Медина?“ – Израел, Египет, Саудитска Арабия или Мароко. Без да се колебае тя правилно посочи Саудитска Арабия.

„Какво явление е иризацията, която се наблюдава по повърхността на сапунени мехури, при някои животни и някои минерали?“, бе следващият въпрос, а опциите – Оптично, Антигравитационно, Температурно и Звуково. Тя бързо се ориентира към „А“ и това бе вярно решение.

След това обаче дойде изключително трудното за нея питане: „Какъв по народност е генерал Фердинанд Фош – главнокомандващ през Първата световна война?“ – Германец, Австриец, Французин или Англичанин.

Тя първо извика жокера си от публиката Ивайло Петров, който обаче сам призна, че по никакъв начин не може да й бъде полезен, и бързо си седна отново сред зрителите.

Затова реши да се обади на приятел – Иван Пенчев от София. Човекът също нямаше никаква представа кой е верният отговор и така и вторият й жокер изгоря безрезултатно. Затова участничката прибегна и до „50:50“. Компютърът елиминира първите две опции. Тя реши да рискува с французин и бе зарадвана, че това е верен отговор.

Останала без жокери, Попхистова реши да заключи 3000 лева като втора сигурна сума. Билалов й зададе въпроса „Знамето на коя държава представлява два триъгълника, разположени един върху друг?“, като й даде възможностите Боливия, Ирак, Непал и Йордания.

Юристката каза, че няма как да го измисли, но все пак реши да играе. Според нея триъгълниците значели, че е планинска държава. Посочи Непал и това се оказа верен отговор. Билалов уточни, че логиката й за планините не е била правилна и призна, че е учуден как е успяла да познае.

Питането за 5000 лева бе: „През коя година е основано ЦРУ?“ – 1865, 1920, 1944 или 1947. Тя маркира отговор 1920, като той се оказа грешен, а верен е 1947. Все пак бившата стюардеса си тръгна с 3000 лева от предаването.

Преди нея на стола седна Стефан Щулпе, който стартира в предишната вечер, когато бе стигнал до шести въпрос. Той бе следният: „Кой герой от анимационния филм Аладин е със син цвят?“ – Яго, Джин, Джафар или Жасмин. Мъжът използва „50:50“ и с негова помощ избра Джин, продължавайки напред.

„Как се казва първият български телезвизор, чието производство започва през 1959 г.?“, го попита Билалов, давайки му опции Опера, Кристал, Велико Търново и София. Щулпе си спомни, че едно време са имали Опера и това се оказа верен отговор.

Последва питането: „Кой е единственият американски президент, който е избран повече от два пъти на тази длъжност?“ – Джордж Вашингтон, Роналд Рейгън, Барак Обама или Франклин Рузвелт. Той маркира Рузвелт и това бе вярно.

След това заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе „Кое съоръжение не се използва като обсадна машина?“ – Таран, Катапулт, Трибушет или Палисада.

Тук участникът извика жокера си от публиката, с който заедно избраха Трибушет, но верният отговор бе Палисада и той си тръгна с 500 лева.

Блиц Новини
Деян Неделчев бесен на „Аз обичам България“

Кадри БТВ и снимка профил ФБ Точно на 24 май бе последното издание на „Аз обичам България“, в който участие взеха, Ивана, Стояна, Прея и Дънди.Много смях и веселба имаше през цялото време, но оказа се част от нея за сметка на Деян Неделчев, чиито парче „В гората“ участниците трябваше …

Блиц Новини
Влади Въргала: За мен бе чест да участвам във филм за Гунди

Кадри Нова ТВ За мен бе чест да участвам във филм за Гунди, сподели Влади Въргала в Нова ТВ. Мисля, че този филм е мисия за всеки, който участва в него. Самата инициатива е да се създаде признание, поклон пред личността на Георги Аспарухов. Той като личност не може да …

Блиц Новини
Зрителите скочиха срещу победителя в „Черешката на тортата“

Кадри Нова ТВ Приключи първата седмица от новият сезон на „Черешката на тортата“ с очакван победител – Росен. От първата вечер той ощетяваше колегите си с ниско оценяване, а те него – не и резултатът е налице. Манчев опита да намекне, че е бил строг с колегите си. Изключително взискателен …

error: Content is protected !!