fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ

Зрителите на „Стани богат“ видяха рядко срещана ситуация в днешния епизод. Тя се случи по време на участието на Вихра Попхристова, която е бивша стюардеса, а към момента е прокурор.

Тя показа добри знания и можеше да стигне много далеч в играта, но един въпрос я затрудни дотолкова, че изразходи и трите си жокера на него – нещо, което не се вижда никак често в любимата на много зрители игра.

Участничката мина лесно през първите пет въпроса за сумата от 500 лева, а след това инерцията й продължи и на следващите питания.

Това за 1000 лева бе: „В коя държава се намират свещените за мюсюлманите градове Мека и Медина?“ – Израел, Египет, Саудитска Арабия или Мароко. Без да се колебае тя правилно посочи Саудитска Арабия.

„Какво явление е иризацията, която се наблюдава по повърхността на сапунени мехури, при някои животни и някои минерали?“, бе следващият въпрос, а опциите – Оптично, Антигравитационно, Температурно и Звуково. Тя бързо се ориентира към „А“ и това бе вярно решение.

След това обаче дойде изключително трудното за нея питане: „Какъв по народност е генерал Фердинанд Фош – главнокомандващ през Първата световна война?“ – Германец, Австриец, Французин или Англичанин.

Тя първо извика жокера си от публиката Ивайло Петров, който обаче сам призна, че по никакъв начин не може да й бъде полезен, и бързо си седна отново сред зрителите.

Затова реши да се обади на приятел – Иван Пенчев от София. Човекът също нямаше никаква представа кой е верният отговор и така и вторият й жокер изгоря безрезултатно. Затова участничката прибегна и до „50:50“. Компютърът елиминира първите две опции. Тя реши да рискува с французин и бе зарадвана, че това е верен отговор.

Останала без жокери, Попхистова реши да заключи 3000 лева като втора сигурна сума. Билалов й зададе въпроса „Знамето на коя държава представлява два триъгълника, разположени един върху друг?“, като й даде възможностите Боливия, Ирак, Непал и Йордания.

Юристката каза, че няма как да го измисли, но все пак реши да играе. Според нея триъгълниците значели, че е планинска държава. Посочи Непал и това се оказа верен отговор. Билалов уточни, че логиката й за планините не е била правилна и призна, че е учуден как е успяла да познае.

Питането за 5000 лева бе: „През коя година е основано ЦРУ?“ – 1865, 1920, 1944 или 1947. Тя маркира отговор 1920, като той се оказа грешен, а верен е 1947. Все пак бившата стюардеса си тръгна с 3000 лева от предаването.

Преди нея на стола седна Стефан Щулпе, който стартира в предишната вечер, когато бе стигнал до шести въпрос. Той бе следният: „Кой герой от анимационния филм Аладин е със син цвят?“ – Яго, Джин, Джафар или Жасмин. Мъжът използва „50:50“ и с негова помощ избра Джин, продължавайки напред.

„Как се казва първият български телезвизор, чието производство започва през 1959 г.?“, го попита Билалов, давайки му опции Опера, Кристал, Велико Търново и София. Щулпе си спомни, че едно време са имали Опера и това се оказа верен отговор.

Последва питането: „Кой е единственият американски президент, който е избран повече от два пъти на тази длъжност?“ – Джордж Вашингтон, Роналд Рейгън, Барак Обама или Франклин Рузвелт. Той маркира Рузвелт и това бе вярно.

След това заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе „Кое съоръжение не се използва като обсадна машина?“ – Таран, Катапулт, Трибушет или Палисада.

Тук участникът извика жокера си от публиката, с който заедно избраха Трибушет, но верният отговор бе Палисада и той си тръгна с 500 лева.


Блиц Новини
4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина

кадри bTV: 4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина Златимир Йочев се видя в чудо този четвъртък, след като до него на канапето на „Тази сутрин“ по bTV се подредиха само жени. Още от началото водещият се усети, че в тази ситуация шегите ще са за …

Блиц Новини
Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж

кадри bTV: Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж „Развод или болест – ако стоим и се питаме „защо аз, защо на мен ми се случва“, никога няма да намерим отговор“, това прозрение направи Теодора след отпадането от „Фермата“. В „Преди обед“ по bTV тя …

Блиц Новини
Краси Дунев бесен: Гатьо искаше да ме контузи в „Игри на волята“

кадри Нова телевизия, YouTube/След игрите Българският медалист от олимпиада и шеф на федерацията по спортна гимнастика Красимир Дунев ще търси реванш в сборния звезден сезон на „Игри на волята“. От интервю за подкаста „След игрите“ стана ясно, че той почти сигурно ще се включи в отново в предаването, в което …

error: Content is protected !!