Ревизоро: Догодина няма да даваме вода от язовирите на земеделците, ако няма сняг и валежи

Новини
реклама

Като министър мое задължение е да осигуря водата за питейно-битови нужди. Независимо кой колко е доволен, стигне ли се критичният минимум – спираме водата за всякакви други цели, освен за питейни. Язовир Камчия, ако я пестим, ще имаме вода за две години. От началото на годината съм обяснявал, че трябва да си намерят алтернативни източници. А при язовир Ястребино след месец няма да пусна капка вода, независимо кой с какви политики се занимава, водата ще е само за гражданите. От Ястребино се точи вода 8 пъти повече от позволеното, всеки месец пращам писма на земеделците да търсят алтернативни източници, но те не го правят. Догодина няма да даваме вода на земеделците, ако няма сняг и валежи. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров в ефира на Нова телевизия.

Що се отнася до всички язовири за питейни нужди, ако не падне дъжд, ще спрем да подаваме вода за земеделци, следващите две години няма да имаме проблем за гражданите. Рибарите искат да са пълни, но това трябва да се реши от дядо Боже, каза още той, пише Novini.bg.

През последните три години е суша и не е валяло в язовирите Тича, Ястребино и Камчия. Когато са пълни язовирите – има за всички, когато са празни – само за гражданите. Затова натискам земеделците и промишлеността да си намерят алтернативно водоснабдяване, заяви Димитров.

Що се отнася до протестите, той заяви, че нали има избори и са дали власт на едно правителство. „Не може постоянно да се иска предсрочни избори. Не може да се блокира цял град и да се пречи на хиляди хора заради 20 човека с две палатки. Ако утре някой дойде и си сложи палатка в двора на къщата ви, защото е демократично, добре ли ще ви е и полицията ви каже нека седи, защото е демократичен протест. Това не е начинът, смята още Емил Димитров.

„На мен ми е ясно, че след този мандат няма да има политическа кариера за мен, а ще вървя към пенсия, но някого трябваше да свърши работата и да напълни язовир Студена и останалите 7, чието нива бяха ниски“, категоричен бе екоминистърът.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ДПС: До два месеца ще има избори

реклама снимка: „Вихрогон“, архив Движението за права и свободи (ДПС) очаква много скоро в България да има избори. “Провеждането на парламентарни избори е въпрос на месец-два”, прогнозира в интервю за БНТ депутатът от партията Халил Летифов. “Изборите чукат на вратата и вече сме в период на предизборна кампания, въпрос е …

Новини
Бойко Борисов връща брифингите на Мутафчийски, но само веднъж в седмицата.

реклама кадър Фейсбук/Бойко Борисов България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от населението от COVID-19 в Европа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидемията под контрол и не се позволява претоварване на здравната система, предаде „Дневник“. На национално ниво е осигурен и необходимият ресурс …

Новини
Горският стражар Муртаза, който намери детето от Якоруда, ще получи 500 лева награда

реклама кадри: bTV, МВР Горският стражар, намерил изчезналото момченце от Якоруда, ще бъде награден от Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/, съобщиха оттам. Муртаза Клечов намери вчера следобед издирвания цяло денонощие двегодишен Мехмед в гората край село Бунцево. Той ще получи парична награда от 500 лева, уточни БНТ. Той ще бъде награден …