fbpx

Решават за връщане на всички ученици обратно в клас на 15 януари

Новини
реклама

Снимка МС

Това обяви здравният министър, като каза също, че ще се проведе среща и с министъра на образованието Красимир Вълчев.

Здравният министър обяви добри новини за коронавируса в България. Проф. Костадин Ангелов разкри също кога ще бъдат отчетени резултатите от тестовете за ковид от празниците.

Към днешна дата се отчита трайно намаляване на новите случаи и двойно повече излекувани на седмична база. На 14-15 януари ще отчетем резултатите от разпространението на коронавируса по празниците и ефекта от връщането на децата в детските градини и на най-малките ученици в класните стаи. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб, предава bTV.

реклама

На база на тези данни ще се вземе и решение дали и по-големите ученици да се върнат към присъствено обучение, уточни той.

Министърът отчете изключително положителни резултат от въведените противоепидемични мерки. На седмична база излекуваните са два пати повече от новозаразените.

България продължава да е на 24 място по заболеваемост от COVID-19 в Европейския съюз и на пето място на Балканите. По смъртност сме на трето място в ЕС, обяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

У нас с най-ниска заболеваемост са областите: Кърджали, Разград и Габрово. А най-висока е в Русе, Варна и Враца.

По думите на Кунчев фестивалът Сурва в Перник ще бъде отменен, но в отделни села ще има малки празненства при спазване на мерките, пише dunavmost.com.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Грошев: Изкарали сте Ковид, ако имате усещате нарушено обоняние, слабост, кашлица и задух

реклама илюстрация Pixabay Четири са признаците, които могат ясно да покажат, че сте прекарали коронавирус. Това заявява д-р Сергей Грошев, цитиран от zdrave.to.  Те важат особено за тези, които са изкарали леко заболяването. Според лекаря, човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Основни признаци на болестта обаче се запазват дълго …

Новини
Намериха 17-годишното момиче Макбуле от Нови пазар

реклама Снимка: ОДМВР – Шумен Момичето, което беше пуснато за издилване преди няколко дни е намерено. Това е 17-годишната Макбуле Ешреф. реклама Днес, 15 януари, е предадена на родителите й. Била е при нейни познати. В добро здравословно състояние е. реклама loading…

Новини
Учените откриха нов вид по-малки антитела наречени „нанотела“, ефикасни и срещу мутации на вируса

реклама Снимка pixabay „Нанотелата“, както е отбелязано в проучването, са по-малки от класическите антитела, поради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат произведени в големи количества. Авторите на статията успяват да комбинират нанотела в потенциално ефективни молекули, които едновременно атакуват различни части на вируса SARS-CoV-2, пишат MedicalXpress …