fbpx

Рекорд: 54,4 градуса по Целзий измерени в Калифорния в неделя следобед

Новини
реклама

Долината на смъртта, изображение Гугъл Мапс

Температура от 54,4 градуса по Целзий (129,9 по Фаренхайт) е регистрирана в Долината на смъртта в щата Калифорния. Според някои наблюдатели това е най-високата температура на планетата, която някога е отчитана, пише „Гардиън“.

Метеорологична станция на Националната метеорологична служба на САЩ в близост до границата с щата Невада отчете рекордната температура в 15,41 часа в неделя следобед. От отдела на службата в Невада отбелязват, че това се разглежда като предварителна информация и все още не е официално потвърдена. Ако температурният рекорд бъде потвърден, това ще е най-високата измервана температура от юли 1913 г., също в Долината на смъртта, а също ще мине предишния рекорд за най-горещ ден през август в САЩ, допълват от службата, пише news.bg.

реклама

Абсолютният рекорд в Долината на смъртта, според Световната метеорологична организация, е 56,7 градуса по Целзий (134 по Фаренхайт) на 10 юли 1913 г. Световната метеорологична организация съобщава, че това е най-високата измервана температура на земната повърхност.

Регистрираната през 1913 г. температура е потвърдена като най-високата на Земята, след като разследване на Световната метеорологична организация отхвърли температура от 58 градуса по Целзий, която се смята, че е потвърдена в Либия през септември 1922 г. Комисия заключи, че температурата в Либия е измерена неправилно вследствие на човешка и техническа грешка.

Но Кристофър Бърт, който е от частна американска метеорологична служба и който разследва температурния рекорд в Либия, също оспорва легитимността на отчетената температура в Долината на смъртта през 1913 г., тъй като не е възможно от метеорологична гледна точка.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Само на 45 години си отиде журналистът Димитър Димитров – АвтоМитак

реклама Снимка Факти Вчера колегите журналисти от сайта Факти съобщиха за кончината на Димитър Димитров, познат на близки и колеги като АвтоМитак. Отиде си на 45-годишна възраст, съвсем без време, една легенда в автомобилната журналистика. Той бе човек с уникални познания в автомобилната тематика, говорещ свободно френски, английски и руски …

Новини
От ЕС не изключиха възможността, свободното пътуване да е достъпно само за ваксинираните

реклама Снимка pixabay Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и не изключи като възможност въвеждането в Европейския съюз на паспорти за ваксинация срещу Covid-19, позволяващи свободното пътуване, което ще е достъпно само за ваксинираните, предава БГНЕС. реклама Той добави, че тази тема е чувствителна и трябва да бъде …

Новини
Борисов: Президентът да каже кои пари да спрем, за да не харчим

реклама Кадър видео ФБ Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Лъки и огледа критично надвисналите скали, които спешно трябва да се премахнат. Н отговор на реплика на президента, че се харчат много пари Борисов пожела да разбере кои пари от бюджета иска да спрат да се харчат. Борисов визира …