fbpx

Регистрираха заразяване с два щама на коронавирус едновременно

Новини
реклама

Снимка pixabay

Учените в щата Рио Гранди до Сул са успели да идентифицират пет разновидности на коронавируса, сред които и щамове с мутации в S-белтъка, които се считат от изследователите за по-заразни от началния вирус, разпространил се в китайския град Ухан, пише „Монитор„. Два случая на едновременно заразяване с два щама на новия коронавирус бяха регистрирани от бразилски учени в същия щат, предадоха световните информационни агенции.

По думите на Фернанду Спилки от лабораторията по молекулярна микробиология към университета в гр. Нову Амбургу, инфектираните пациенти са били мъже на възраст около 30 години. И при двамата, независимо че са били заразени едновременно от два различни щама на новия коронавирус, заболяването е протекло в лека и умерена форма.
Учените все още не могат да прогнозират колко опасно може да бъде подобно протичане на болестта при пациенти от рисковите групи. Предполага се, че заразяването може да е станало последователно с два различни щама на SARS-CoV-2 при малък времеви интервал между тях.
Тези случаи за пореден път доказват колко е важна социалната изолация на инфектираните лица и спазването на правилата за физическо дистанциране.

 

Подобни изменения на структурата на обвивката на патогенна бяха характерни за тъй-наречените южноафрикански и бразилски щамове.
По мнението на Спилки регистрираните два случая говорят за високата концентрация на различни геноми на коронавируса, разпространяващи се в страната.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов спря предизборна кампания на Ангелов, връща го на работа заради новия ръст на COVID-19

реклама снимка: Фейсбук/Бойко Борисов, архив Тенденцията за нарастване на случаите на COVID-19 у нас се запазва, а британският вариант на вируса разболява все по-млади хора. Затова, ако се наложи, ще бъдат въведени допълнителни мерки. По разпореждане на премиера Бойко Борисов от днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов прекратява отпуската си …

Новини
НСИ: Cредната пенсия стигна 437 лева

реклама снимка Вихрогон Средната пенсия у нас стигна 437 лева през 2020 година, показват последните данни на Националния осигурителен институт. За сравнение през 2019 г. размерът є беше 383 лева, предаде агенция КРОСС. Мъжете получават средно със 120 лева повече от жените. За миналата година средната пенсия при мъжете е …

Новини
Булка се разплака на сватбата си и умря

реклама Булка прекали с плача по време на традиционен сватбен ритуал в Индия и умря, пишат местните медии. Според традициите на страната, след сватбената церемония булката трябва да се подложи на ритуал, по време на който се сбогува с дома и семейството си. Като правило този ритуал е придружен от …