fbpx

Развлекателният бранш против затваряне на дискотеките

Новини
реклама

Снимка pixabay

Взетото решение за затваряне на барове, дискотеки и нощни заведения възмути дълбоко артистите от най-слушания музикален бранш. При затварянето през пролетта те излязоха на протест, защото тази мярка ги оставя без препитание за дълго време. Те не вярват, че ограниченията са за две седмици. Естрадните изпълнители пък подкрепят мерките за борба с ковид-19.

„Ние сме изкупителна жертва! Не съм чул зараза да е тръгнала от дискотека“, негодува Галин пред „България Днес“.

Галин призовава да се дават финансови помощи на развлекателния бизнес – не на певците, а на барманите и сервитьорите и другите длъжности.

Самият той изкарал коронавирус. Последното нещо, което си мислил тогава е да отиде на дискотека. „Така че който е болен, няма да отиде в заведение. Предполагам, че има хора които са доволни, че това нещо се случва и страдаме“, казва Галин.

реклама

Още по гневен е Стамен Стаменов- DJ Стамен. Той е бесен от скорошните мерки а Българския лекарски съюз, че заведенията не трябва да работят. Мерките имат подкрепата на естрадната любимка Тони Димитрова, но само ако са за две седмици и с тях се редуцират заболелите.

„Ако затварянето на заведенията ще спре заразата, нека затворят, но само за две седмици, то ясно че няма как да си говори с маска в дискотеката. Мислите ми наистина са объркани, сега не знам какво да мисля.“, коментира Тони.

На противоположно мнение е нейната адашка Тони Дачева, която освен затруднения в работата си се грижи за дъщеря си Виктория, която е първокласничка. „Не съм съгласна с мерките за дискотеки и барове, защото има и други институции, където заразата може да се пренася, а нашия бранш го отнася. Фактът, че ресторантите работят с намален капацитет и това означава, че е невъзможно да плащат пълния хонорар на един изпълнител“, споделя певицата.

„За“ всички мерки е естрадната легенда Ваня Костова, която вярва, че вирус съществува и не е скептична спрямо все по-високите бройките заболели.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Търси се спешно плазма във Варна за баща на две малки деца. Вече изгуби брат си и майка си

реклама „Моля – помогнете на адв. Пламен Велчев да опази втория си син! Не може да съществува толкова мъка ! Познавам и двамата му синове – единият, Герман – на 30 г загуби битката с вируса. Майка му Роси – също! Търси се рековалесцентна плазма от преболедували Ковид-19, за Сава …

Новини
Фон дер Лайен: Първата Covid ваксинация в Европа е възможна до края на годината

реклама Снимка профил туитър Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и че ЕС вече е осигурил около два милиарда дози ваксини срещу коронавирус и че първите граждани от блока ще могат да бъдат ваксинирани преди края на декември. По-рано през деня обаче „Файненшъл таймс“ цитира свои …

Новини
С Ковид почина директорът на начално училище в Омуртаг

реклама Снимка pixabay Още един преподавател и директор на училище мина в статистиката на жертвите на коронавируса. Директорът на Второ начално училище “Васил Левски” в Омуртаг Татяна Петрова е починала от COVID – 19 Днес ще бъде погребението на 60-годишната жена, потвърди началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Елка …