fbpx

Разследване на АКФ: Арести са били координирани с Борисов

Новини
6
външна реклама

Кадър видео ютуб

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува днес втория епизод от новото си разследване “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”.

“Частично законно” е втората част от разследването на АКФ “Списък за бърз контрол“.

външна реклама

Има ли Веселин Денков, собственик на знакови софийски ресторанти, участие в организирането на протестите от лятото на миналата година? Защо анонимни свидетели намесват в това и бижута от Дубай? По какви следи всъщност работи прокуратурата при задържането му в деня преди най-големия протест на 2 септември 2020 г.?

Разказът от кухнята на специализираното правосъдие и ДАНС продължава с поредица от свидетелства и записани разговори, които хвърлят повече светлина за причините за задържането на Денков, пише Дунав мост.

Бързото пускане на Веселин Денков в домашен арест през юни 2021, седмица след като АКФ изпраща журналистически въпроси до някои от главните герои на разследването, не влезе в официално прессъобщение на прокуратурата.

Задържането му през септември 2020 г. обаче е обилно отразено от медии с приятелско отношение към главния прокурор и правителството, при това с информация, която към онзи момент може да дойде само от разследващите. Във всички тези публикации за задържането му се говори в директна връзка с предполагаемо финансиране на протестите, а не като част от организирана престъпна група за лихварство, каквото е предявеното му обвинение. Като потенциален източник за финансирането на протестите при претърсване са иззети бижута на Денков и Ивайла Бакалова, с която той живее. Доказателствата за участието на Денков в организацията на протестите са обаче предимно показания на анонимни свидетели, които не са възприели лично нищо, а са „чували да се говори, че“. Освен това, така и не става ясно кое в крайна сметка би могло да бъде престъплението „финансиране на протест“. Сходни са доказателствата и за участието на Денков в организираната престъпна група за лихварство.

За задържането на Денков във връзка с организирането на протестите става ясно и от серия от записани разговори с Яне Янев, бившия съветник на премиера Борисов по борба с корупцията. Според Янев, има две разработки на ДАНС, по които са прилагани специални разузнавателни средства, а арестите са координирани лично с премиера Борисов.

В новия епизод на разследването се чуват разкази за дубайски връзки и интересни детайли около Борислава Йовчева, основен герой от сюжета с “къщата в Барселона”, чиято точна локация е неизвестна в момента. Според свидетелствата на Ивайла Бакалова, Йовчева се е появила в Дубай и е имала нужда от “помощ за установяване” в началото на миналата година.

Представеният епизод “Частично законно“ е втората част на разследването “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама

Абе кой задържан,кой крал,кой лъгал,незнам.
Знам ,че такава мафия нито в Сицилия,нито в Америка съществува каквато е в България.
Дано новото правителство му се удължи времето и да прочисти тази безбожна гнилоч.

Теменужка, тиквата е само една в случая. Б. Б. е за затвора!

ВИЕ ТЕЗИ ,КОИТО СЕ ИЗКАЗВАТЕ СЕ ЗА КАРЛУКОВО И НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ РАЖДАТЕ ….НЕЩАСТНИЦИ СТЕ СЕ РОДИЛИ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ ЗА ОНЯ СВЯТ….!!!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ДБ и ИБНИ ще подкрепят правителство, което да следва посоката на служебните министри

външна реклама Кадър видео ФБ Бъдещото управление трябва да се следва посоката и стандарта, който зададоха някои от министрите в служебното правителство. Това обявиха от „Да, България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след общи консултации, посветени на бъдеща подкрепа за евентуален кабинет на ИТН. външна реклама „На тази база …

Новини
Водещата на БНТ изригна в смях пред Хаджигенов

външна реклама Кадър видео БНТ С чувство за хумор съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Николай Хаджигенов обяви в сутрешния блок на БНТ, че ще заеме поста вицепремиер по космическите въпроси. На фона на често използваната от него ирония думите му не бяха приети сериозно. Ето как приключи …

Новини
Дойче веле: Борисов обижда, защото го е страх

външна реклама Кадър видео ФБ Нервният изблик на лидера на ГЕРБ срещу Бойко Рашков може да бъде разглеждан като симптом. Агресията, включително нападателния тон, често е израз на страх, на фрустрация. Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие – не за безобразния му език, а …