fbpx

Раково болни не искат да се лекуват в онкологията в София, заради Ковид отделение

Новини
външна реклама

Кадър видео bgonair

Медиците се притесняват, че потоците от пациенти ще се смесват, тъй като входа е един. В Ковид отделението на болницата се лекува един пациент. То е разкрито след заповед на здравния министър.

Но медиците там смятат, че това е невъзможно, тъй като представлява заплаха за пациентите им, които са с тежки онкологични заболявания и попадат в рисковата група, информира www.bgonair.bg.

външна реклама

Любов се лекува 15-а година в болницата в София. Казва, че се притеснява от създаването на Ковид отделение, тъй като то ще я постави под риск. Условията в болницата и според медиците, работещи в нея, не позволяват безопасен прием на заразноболни пациенти.
Притесненията на лекарите са, че ще има смесване на потоците от пациенти с онкологични заболявания и такива с Ковид, тъй като всички те ще влизат през един и същи вход.

„Нашите болни са с нарушена имунокомпетентност. Това са възрастни хора, които са с изключително много заболявания. Рисковете са изключително огромни“, сподели началникът на стационарния блок в УСБАЛО д-р Панайот Куртев.

Друга лекарка допълни, че раково болните бягат.

„Те казват, че в тази болница има Ковид отделение и няма да се лекуват тук“, каза още специалистката.
Според директора на лечебното заведение обаче, проблем няма, тъй като отделението е на изолиран етаж и в него се лекува само един пациент.

„Какви са тези фойерверки за един единствен човек, който тук е инфектиран. Разбира се, че такова нещо няма“, категоричен е д-р Стефан Константинов.

Освен за пациентите, според медиците риск има и за самите тях, тъй като едни и същи хора се грижат и за онкоболните, и за заразените с коронавирус.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ранени в метрото на летището, полиция е на място

външна реклама Снимка Петел, архив Екшън се е разиграл в метрото на метростанцията на летище София. По непотвърдена информация мъж и жена са тежко ранени, а единият от тях има оръжие. Работи се по версия за лични отношения. външна реклама На място има линейки и полиция. Служители на метрото за …

Новини
Ракетен дъжд над Тел Авив, ранени са десетки

външна реклама Кадър видео www.bgonair.bg Израел и палестинската групировка „Хамас“ подновиха днес въздушните удари, съобщават информационните агенции.Жертвите растат, а израелските военни и бойците от групировката „Хамас“ атакуваха многоетажни сгради. Загинали са около 35 палестинци и петима израелци. Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно днес, за да обсъди ситуацията, …

Новини
Проф. Ангелов: Сега ние ще гледаме отвън и ще критикуваме или ще хвалим

външна реклама Снимка профил ФБ „Предадох всичко, обяснил съм всичко! Сега ние ще гледаме отвън и ще критикуваме или ще хвалим, зависи от резултатите“, посочи проф. Ангелов и допълни:“Тръгваме си с изпълнен дълг към българските граждани“. Без официална и открита за медиите церемония премина предаването на властта в здравното министерство. …