fbpx

Раково болни не искат да се лекуват в онкологията в София, заради Ковид отделение

Новини
реклама

Кадър видео bgonair

Медиците се притесняват, че потоците от пациенти ще се смесват, тъй като входа е един. В Ковид отделението на болницата се лекува един пациент. То е разкрито след заповед на здравния министър.

Но медиците там смятат, че това е невъзможно, тъй като представлява заплаха за пациентите им, които са с тежки онкологични заболявания и попадат в рисковата група, информира www.bgonair.bg.

Любов се лекува 15-а година в болницата в София. Казва, че се притеснява от създаването на Ковид отделение, тъй като то ще я постави под риск. Условията в болницата и според медиците, работещи в нея, не позволяват безопасен прием на заразноболни пациенти.
Притесненията на лекарите са, че ще има смесване на потоците от пациенти с онкологични заболявания и такива с Ковид, тъй като всички те ще влизат през един и същи вход.

реклама

„Нашите болни са с нарушена имунокомпетентност. Това са възрастни хора, които са с изключително много заболявания. Рисковете са изключително огромни“, сподели началникът на стационарния блок в УСБАЛО д-р Панайот Куртев.

Друга лекарка допълни, че раково болните бягат.

„Те казват, че в тази болница има Ковид отделение и няма да се лекуват тук“, каза още специалистката.
Според директора на лечебното заведение обаче, проблем няма, тъй като отделението е на изолиран етаж и в него се лекува само един пациент.

„Какви са тези фойерверки за един единствен човек, който тук е инфектиран. Разбира се, че такова нещо няма“, категоричен е д-р Стефан Константинов.

Освен за пациентите, според медиците риск има и за самите тях, тъй като едни и същи хора се грижат и за онкоболните, и за заразените с коронавирус.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си Стою Чонгаров – гайдарят на Валя Балканска

реклама Снимка pixabay Почина известният гайдар Стою Чонгаров от село Бостина. Тъжната новина съобщиха от Гайдарски състав “Петко Войвода“. Той ни напусна на 89-годиша възраст. Самоукият музикант Бай Стою е един от доайените на родопската гайда. Той е част от основателите на „100 каба гайди“. Белобрадият родопчанин винаги бе с …

Новини
Ева Веселинова намекна за връщане в телевизията

реклама Снимка профил инстаграм Ева Веселинова успя да изплува от забравата, тегнеща над нея след Нова телевизия. Половин година след като остана без работа, тя по всяка вероятност ще се пробва в конкурентната bTV, пише в. „Уикенд“. Блондинката бе уволнена от „На кафе“ в края на миналия телевизионен сезон и …

Новини
Васил Божков: Бизнесът е в кома. Въздухът е отровен. Няма вода.

реклама Снимка профил ФБ С отговорите в единственото си интервю за половин година БМБ за пореден път призна участието си в унищожението на държавата. Призна, че той и съучастниците му са погазили Конституцията, унищожавайки компаниите ми, написа Божков в профила си в социалната мрежа. реклама В момента над българите се …