Радев от Пловдив: Хората няма да се приберат преди да видят тези две оставки

Новини
реклама

Кадър www.plovdiv24.bg

От два противоположни лагера бе посрещнат президентът в Пловдив преди минути, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Едните викаха „Оставка“ и „Радев мутра“, а другите „Браво“ и „Радев“.

Ето какво каза държавният глава пред журналисти:

„България се събужда, българите са по улиците и скандират „Мутри, вън!“. Именно младите хора върнаха надеждата, защото те осъзнават своята и на тяхното поколение мисия да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът сам да се хвали.

Страхът от разкриването на чудовищните злоупотреби на това управление и от възмездието е напълно разбираем, но е закъснял. Българите вече са на улицата. Няма правосъдие, което да може да работи без адвокати и съдии, а знаете, че главният прокурор не се ползва с уважението на тези две гилдии.

Той имаше възможност да разкрие огромните злоупотреби на властта, но вместо това той избра да ги брани. Естественият изход е оставка. Хората няма да се приберат по домовете си преди да видят тези две оставки – на правителството и на главния прокурор.

Не познавам Доган и Божков. Именно премиерът е давал обществени поръчки за милиарди на Шиши и хората затова са на улицата. Протестът не е социален или политически, а морален и за начина на управление на държавата. Протестиращите да продължават, това е единственият начин да си върнем държавата и достойнството“.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …