Радев: Опитват се да печелят време, но България се събуди

Новини
1
реклама

Рокадите в правителството са опит за печелене на време, от който губи България, каза пред журналисти във Велико Търново президентът Румен Радев.

Според него най-страшното за една държава и за едно общество е, когато няма доверие в управлението, пише offnews.bg.

„Всички виждате, че България се събуди и както е казал Вазов „За няколко дена тайно и полека народът порасна с няколко века“, посочи президентът.

Слушам хората, чета плакатите, виждам млади и стари с трибагреника и мисля, че преживяваме някакво пречистване, подчерта държавният глава. Ние трябва така да направим, че да имаме управление, чийто основен приоритет да бъде сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове, каза още той.

Управлението трябва да бъде прозрачно, отчетно и отговорно пред българските граждани. Вземам страната на хората и искам да видя управление, което да бъде пример за законност и спазване на конституцията, а не да ги погазва. Управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, заяви държавният глава.

Той допълни, че в тази връзка каквито необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат, да се извършат.

Най-важното е, че има силна гражданска воля, от гражданската воля се ражда политическата воля, коментира още той.

На плаца на НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново президентът Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов присъстваха на церемонията по връчване на първо офицерско звание на 206 лейтенанти и сержанти от 142-ри випуск“Добруджански“.

„Носете с чест и достойнство пагоните, които днес получихте. Помнете, че за българския офицер, независимо от историческите времена и политически превратности, винаги е имало един най-висш идеал – България и една най-голяма ценност – сигурността и благоденствието на българския народ“, обърна се президентът към випускниците.

Румен Радев призова завършващите от 142-ри випуск „Добруджански” да бъдат горди и достойни продължители на славното дело на нашите предци, посветили живота си на свободата и независимостта на България.

„На вашето поколение се пада честта да въведе на въоръжение и да разгърне бойните способности на новата техника, която Сухопътните войски отдавна чакат и заслужават. Да докажете, че модернизацията на Въоръжените сили не е еднократен акт по придобиване на нови бойни платформи, а сложен процес на дълбока трансформация“, подчерта президентът.

По думите на държавния глава тази трансформация изисква не само съхраняване на получената в процеса на обучение здрава основа от знания, умения и ценности, но и постоянното им развитие и усъвършенстване. За това са нужни смелост, упоритост, непримиримост и най-вече морална сила и лидерство. „Убеден съм, че ще се справите, защото сте получили своето образование и закалка именно тук – във военната Алма Матер – фундаментът на военното ни образование“, заяви Румен Радев.

„Сигурен съм, че си давате сметка за предизвикателствата и бурните дни пред вас. Че осъзнавате тежестта и отговорността на вашата мисия в един все по-непредсказуем и противоречив свят“, посочи още държавният глава.

Румен Радев напомни на младите български офицери, че от тях се очаква много: развитие на съвременни отбранителни способности и съвместимост при ограничени ресурс, не само командване, а и мотивиращ пример в сложна и предизвикателна обстановка, а българският народ вижда в тях гаранция за своята сигурност.

На випускниците от НВУ „Васил Левски“ президентът пожела смелост и непреклонност по трудния им, но изпълнен с удовлетворение командирски и жизнен път. Държавният глава изрази признателност и към ръководството и преподавателския състав за професионализма и всеотдайността, с която отстояват и развиват богатите традиции на школата по родолюбие, която НВУ олицетворява, съчетавайки ги с най-новите образователни тенденции.

В рамките на тържествената церемония Румен Радев прие строя на випускниците и връчи пагоните и дипломата на първенеца на випуска – лейтенант Давид Енчев.

реклама
loading...

Радев не вижда май че и него не искат може би страда от недоглеждане но народа и теб не ще защото се чудиш как да угодиш на корна тя ти диктува нямаш собствено мнение поста е сладък пък нали си дал клетва като войник трбва да и угодиш

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кунчев предлага удължаване на епидемичната обстановка с още 2 месеца

реклама Снимка ФБ Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване на извънредната обстановка до края на месец ноември. По думите му не се налага въвеждане на нови по-строги мерки. „Това, което очакваме, никак не е оптимистично, по три причини – стартът на училищата, започващата вълна в Южна …

Новини
Проф. Рачев прогнозира температурни летни рекорди в края на септември

реклама Кадър Нова ТВ По всички показатели целият септември е с типично лятно време. И днес в столицата беше много топло. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. „По отношение на климатологията септември си е есенен месец – слънцето изгрява по-късно, залязва по-рано и само до няколко дни ще …

Новини
1
Асансьор падна в Изчислителния център в Благоевград

реклама Снимка pixabay Ужасяващ инцидент е станал преди малко в Благоевград. Трима души са пострадали при пропадане на асансьор в сградата на Изчислителния център в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от novini.bg. Сигналът е подаден на тел. 112 около 11 часа. В частна болница е транспортирана млада …