Работодатели и синдикати: Минималната заплата не трябва да се облага с данък

Новини
реклама

Кадър БТВ

Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“ са на едно мнение – минималната заплата не трябва да се облага с данък.

Това стана ясно при участието им в бТВ тази сутрин.

През седмицата Асоциацията на индустриалния капитал в България излезе с една много остра позиция, в която се говори за корупцията в България, „нагласените обществени поръчки“, „рекета от страна на държавата върху бизнеса“.

„В позицията казваме две неща. Едното е без политическа намеса в бизнеса. Тоест политиката няма място в предприятията. В предприятията се работи, ако вкараме в тях политиката и партизирането, ще си счупим икономиката. Поводът за това бяха публикации в медиите за присъствието на държавата в предприятия заради политически изяви на предприемачи и мениджъри“, заяви председателят на АИКБ и отбеляза, че знае и за други случаи, освен нашумелия казус с „Хиполенд“, които са публично известни.

„От 30 години сме се отказали от партийното строителство по месторабота“, заяви Велев, който припомни, че целта на промените след падането на социализма е не само да няма партийни организации в заводите, а и „да не се организират насилствено работници да протестират, но да не им се пречи да го правят в свободното си време“, като така трябва да се избегне контролиран и корпоративен вот.

„По повод изявите на работници и мениджъри на дадено предприятие държавата няма място в него, тя има място както контролен орган за съблюдаване на съответните правила и закони“, категоричен е Велев.

„Другото важно нещо, което казваме (в тази позиция) е, че България може повече“, каза Велев и допълни, че макар „ние сме в първата третина от държави с най-малък спад на БВП – на 8-9 място“, „ние изоставаме и за причините за това изоставане сме ги изброили“.

По думите на Васил Велев бизнесът не трябва да се политизира. %Ние сме се събрали в бизнес организацията за друго. В момента икономиката е на нивото на 2017 година, догодина ще е на нивото на 2018 година.“

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хотарена: Маги Халваджиян с ново шоу с невиждан успех

реклама Кадър ФБ Новото шоу на продуцента Халваджиян се радва на огромен успех. Премиерата на „Маги и приятели“ бе на 25 септември в клуба на неговата съпруга Кремена Халваджиян, където се стекоха стотици гости, а опашките стигаха чак до улицата, пише Хотарена. В шоуто Маги говори за това как е …

Новини
Кристалина Георгиева: Харчете, но пазете квитанциите

реклама Снимка ФБ „Харчете, но пазете квитанциите, за да сте отговорни към своите граждани – необичайно е подобен съвет да дойде от организация като Международния валутен фонд, но точно това каза неговият директор Кристалина Георгиева в интервю за БНР, която преди година пое управлението на Фонда. „Никога не е имало …

Новини
Излишъкът в хазната се е стопил със 726 милиона лева само за месец

реклама Кадър ФБ и Вихрогон.бг Излишъкът в хазната се е стопил със 726 милиона лева само за месец, става ясно от прогнозните данни на финансовото министерство към края на септември, споделени от БНР. Въпреки всичко към края на деветмесечието бюджетът ще продължи да е с преизпълнение от 890 милиона лева. …