Работещите на минимална заплата да не плащат данъци, предлагат депутати от БСП

Новини
20
реклама

Снимка Вихрогон.бг

Ново предложение за промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица внесоха депутати от опозиционната партия БСП в парламента. Хората, които работят на минимална заплата да не плащат данък върху доходите, поискаха те.

Идеята е гражданите да ползват данъчното облекчение, ако получават само доходи от заплати – т.е. нямат доходи от наеми, граждански договори, хонорари, не са изкарали пари като еднолични търговци или хора със свободни професии. Освен това, за да не плащат данък върху доходите, получените от хората пари от заплати трябва да са до 12 месечни минимални заплати, предлагат депутатите, уточнява в. Труд.

реклама

Това означава, че дори човек да получава малко повече от минималната заплата, пак ще може да ползва облекчението, ако няколко месеца през годината не работи. При определянето дали човек работи на минимална заплата да не се броят добавките за стаж, предлагат още депутатите. Освен това за ползване на облекчението няма да се отчитат необлагаемите доходи като например от хазарт, както и получените доходи от лихви и обезщетения.

реклама
loading...

Данъци трябва да няма за работещите пенсионери какво се правят подигравка с хората.

Работещи пенсионери трябва да няма за да има място за младите или ако работят да не вземат пенсий.

Анжела Георгиева Уважаема умна госпожа Банагечмесова аз съм работил16 години в авиацията като техник и преди две гогини ме пенсионираха с пенсия 334 лв и вие казвате че нямам право да работя ! Можете ли да живеете с тези мизерни пари? Повече не казвайте кой има право да работи !

Аз съм военен пенсионер с 334 лв пенсия ! Ти ли ще ми кажеш да не работя Госпожа Банагечмесова !

Защо? И пенсия, а и заплата! А в същото време толкова много хора търсят работни места!

Младите не искат да работят.Да не се оправдават с пенсионерите.При липса на работна ръка, работещи след пенсия да се стимулират финансово.По-изгодно е отколкото да се внася работна ръка , не говореща езика, а с повече права от местните работници.И по- евтино е за работодателите.

А къде са младите? Работата, която работят пенсионерите те младите не я харесват поради ниската заплата и непрестижност. Младите ги търсете по дискотеки и барове, дори и деца трябва някой да им направи. Това е плодът на демократичната промяна.

Според мен,да се намалят данъците на недвижимите имоти,много пари се искст в данъчно.200 лева на година е много!!!

Ако има работещи пенсионери трябва да не получават пенсиите ди

Младите не искат да работят.Да не се оправдават с пенсионерите.При липса на работна ръка, работещи след пенсия да се стимулират финансово.По-изгодно е отколкото да се внася работна ръка , не говореща езика, а с повече права от местните работници.И по- евтино е за работодателите.

Тогава парите в плик ще са навсякъде.Във всяка фирма. Без осигуровки и данъци в бюджета,откъде ли ще се пълни хазната? Това нормални хора ли са го измислили? Специалисти? Не вярвам на прочетеното.

ТОЧНО ТАКА!!!! – В ИСПАНИЯ ОТДАВНА Е ТАКА!!! – АКО ПОЛУЧАВАШ ДО – 18 000 ЕВРО ГОДИШНО – НЕ ПЛАЩАШ НИКАКВИ ДАНЪЦИ!!! – ХАЗНАТА СЕ ПЪЛНИ НАЙ – ВЕЧЕ ОТ БИЗНЕСМЕНИ С ГОЛЕМИ ФИРМИ И МИЛИОНИ ОБОРОТ!!! – МАЛКИТЕ ФИРМИ – ВНАСЯТ , НО МНОГО, МНОГО ПО – МАЛКО, АААА ОБИКНОВЕНИЯТ РАБОТНИК НА ЗАПЛАТА, АКО Е МНОГО ВИСОКА СЪЩО ПЛАЩА, НО Е НЕЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ!!!! – НАЙ – ВЕЧЕ ХАЗНАТА Я ПЪЛНЯТ ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ С ГОЛЯМ КАПИТАЛ, АААА НЕ „ТРОХИТЕ“, КОИТО ВНАСЯТ РАБОТЕЩИТЕ!!!!

Ако има работещи пенсионери трябва да не получават пенсиите ди

ей много сте умни този работещия пенсионер защо ли работи ,а не си почива и не ходи по почивки

Работещи пенсионери не трябва да има в бюджетния сектор които са на държавна хранилка,а щом е в производството нека да работят!Ами депутатите работят до гроб защо

Хахаха.Няма човек само на МРЗ.Към нея има клас прослужено време,Сбко, куппини или пари за храна.Има и командировъчни., тоест никой няма да се възползва

Срамота! Ако им стигаха пенсиите, щяха ли да работят пенсионерите?

20 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Фандъкова: Затваряме дискотеките и баровете в София, препоръчваме студентите да учат дистанционно

реклама кадър: БНТ В последните дни София влезе трайно в „червената зона“ с постоянен ръст на броя заразени, това призна във кметът на столицата Йорданка Фандъкова в пост във Фейсбук. По тази причина баровете, клубовете и дискотеките в София ще бъдат затворени за две седмици, считано от утре. Заедно с …

Новини
Българският лекарски съюз настоява: Затворете дискотеките и всички мачове – без публика

реклама илюстрация Pixabay Затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки; всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, да се провеждат без публика. Тези две мерки настоява да бъдат приложени веднага Българският лекарски …

Новини
Борисов и министрите Аврамова, Танева и Ананиев са под карантина

реклама снимка Фейсбук/Бойко Борисов реклама Премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова, финансовият министър Кирил Ананиев и земеделският министър Десислава Танева – това са лицата, с които е контактувал зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Всички те са с наложена карантина, след като Нанков даде положителна проба за …