fbpx

Пулмологът д-р Ангелова: При съмнение за Ковид – запазете спокойствие и се свържете с лекар

Новини
реклама

Снимка pixabay

Температурата е израз на добрия имунитет, затова не е толкова тревожен симптом. Това каза пулмологът д-р София Ангелова пред БНР.

„Когато в затворено пространство сме близо човек до човек, при говорене отделяме 250 вируса за една минута, когато кашляме – 50 000 вируса в минута, при силна кашлица – до 800 000 вируса в минута. Затова е нужно да се спазва дистанция и да се носят маски. Вирус има и той търси своето място“.

 

„Не трябва да се вика Бърза помощ при всяко пикче на температурата. Симптомът за преценка за болнично лечение е задухът. Хората трябва да са спокойни, да поддържат връзка със своите лекари. Трябва да се приемат много течности и да се проветряват помещенията“, каза д-р Ангелова.
Тя подчерта, че заразяването между хората е по-активно в сравнение с пролетта, защото сега хората са непрекъснато заедно.

реклама

„Години наред тръбяхме, че пулмолозите сме малко. Младите хора предпочитаха по-високоплатените специалности, а ние сме най-нископлатените. А сега ние сме на амбразурата“, отбеляза д-р София Ангелова.

По думите ѝ не е необходимо някой да ни налага мерки или да ни ограничава, защото „всеки от нас съзнателно и отговорно трябва да приеме този световен факт – има един вирус, към който хората нямат все още изграден имунитет и той води до бързо заразяване в целия свят“.

Интервюто с д-р Ангелова ТУК

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …