fbpx

Публиката и Билалов във възторг от участник: Такова нещо не се случва често в „Стани богат“

Блиц Новини

Кадри: БТВ: Публиката и Билалов във възторг от участник: Такова нещо не се случва често в „Стани богат“

Уникален играч впечатли всички в „Стани богат“. 53-годишният Сава Бояджиев стигна почти до края на играта. Той стартира в предаването за знания още снощи, когато отговори на първите 11 въпроса и така получи шанс за такъв за 20 000 лева. Музикантът бе затворил 3000 лева като втора сигурна сума и бе останал без жокери. Вчера той сподели, че иска да купи роял за жена си, която също като него е преподавател по музикални инструменти.

Още преди да продължи играта, водещият Михаил Билалов каза на участника: „Не искам да ти задам въпрос и да си тръгнеш“, след което го попита: „Кой монарх създава съвет на всички шегаджии, пияници и глупаци?“ – Калигула, Анри IV, Петър I Велики или Хенри VIII.

„Нямам жокери, така ще разчитам на себе си“, сподели пианистът и барабанист. После поразсъждава и каза какво знае за някои от личностите. „Чудя се дали да рискувам или да се откажа, защото наистина не знам, а просто разсъждавам. Все пак маркирам отговор „С“ – Петър I. Играта е игра“, каза Бояджиев, който е преподавал музикални инструменти над 20 години в САЩ, Индия и Португалия. Отговорът му се оказа верен.

Водещият Михаил Билалов се зарадва на участника. „Пиша ти чек за 20 000 лева. Тъпото е, че написах 30 000 лева. Какво ми става тези дни. Викат ми „щедрия“, пошегува се той и зададе следващия въпрос за 30 000 лева.

„Кой е единственият неанглоезичен автор сред петимата най-превеждани в света според статистиката на ЮНЕСКО?“, гласеше той, а вариантите бяха Жул Верн, Карл Маркс, Фьодор Достоевски и Астрид Линдгрен.
Бояджиев поразсъждава, но се зачуди дали да даде отговор или да се откаже с 20 000 лева в джоба:

„Играе ми се, но това е доста сериозен риск щом нямам никаква идея.

Аз съм за Астрид Линдгрен, но това е абсолютен изстрел в тъмното“.

„Между другото, в твоята анкетна карта виждам, че ти няма да играеш за пари“, прекъсна го Билалов, а участникът сподели: „Да, но все пак е добре да се купи този роял“.

„Дали пък не е Карл Маркс? Маркирам отговор „B“ – Карл Маркс“, промени мнението си 53-годишният музикант.

„За първи път от толкова време имаме отворен въпрос за 30 000 лева. Това не се случва толкова често в „Стани богат“. Имаме и маркиран отговор. Това е истински играч за мен“, каза Билалов, но след това разочарова Бояджиев: „Верният отговор е Жул Верн. Но всеки един от тези отговори звучеше абсолютно логично. Аз те поздравявам. Благодаря ти за чудесната игра. Това е една малка лепта за рояла. Страхотно усещане и изживяване“.

В крайна сметка Бояджиев си тръгна с едва 3000 лева от предаването.

Блиц Новини
Билалов се предложи на млада участничка, после я подведе

Кадри: БТВ Билалов се предложи на млада участничка, после я подведе Интересна игра в „Стани богат“ направи варненката Мария Митева. „Честно казано, малко се шашнах от нейната визитка. Учила е в Лион, учила е в Сорбоната, после и в Бразилия, накрая и в Мексико. Там е работила като спасител на …

Блиц Новини
Маските във Фермата паднаха: България избра

Кадри БТВ: Маските във Фермата паднаха: България избра Един от двата отбора категорично вече има зрителската симпатия. Причината не е във физическите дадености, а в морала. Драматична битка на арената на „Фермата“ се проведе между Елбетица и Канатица. Мотивацията за победа на отбора от „Ада“ бе по-голяма и това помогна …

Блиц Новини
Огорчиха Злати Йочев: Никога няма да съм като Хекимян

кадри bTV: Огорчиха Злати Йочев: Никога няма да съм като Хекимян Златимир Йочев най-после в прав текст каза отношението си към Антон Хекимян. Това преди него направиха Светослав Иванов, Николаос Цитиридис, а за Мария Цънцарова отдавна се знае, че много много не му се кефеше. Рожденият ден на водещия на …

error: Content is protected !!