fbpx

Психологът Ани Владимирова: Страхът ни парализира. Само сплотените ще оцелеят

Новини
реклама

Кадър видео БНТ

„Времето на пандемията ни даде възможност да преоценим времето и живота си. За хората със сериозен бизнес годината бе успешна, защото даде много нови възможности. Усещането за щастие на човек идва с усещането за свобода“, заяви пред БНТ психологът Ани Владимирова.

Силната личност има гъвкавост и по-трудно се влияе от събитията по света. Слабите хора се влияят от променливите. Това показва, че българинът личностно не е силен, разкри психологът.

„Видяхме, че общите мерки навсякъде по света са ефективни, но не и достатъчни. Ние показахме как реагираме по време на епидемия – в страх, а той ни сломява. Това няма да е последната пандемия. Хората трябва да се обърнат към себе си и да видят, че всичко зависи от хармонията вътре в нас“, каза още по темата доц. Румен Бостанджиев, преподавател.

реклама

„Като с лупа, по време на пандемията, проблемите се засилиха. Където имаше покълнало щастие, се видя, че може и малките неща да ни радват. Ние сме добри на старта, но зле на финала. Бяхме стегнати, а сега дисциплината изчезна. Очаквам ценностната система на българите да се пренареди“, коментира Владимирова.

„Има пандемична умора – хората могат да се консолидират, но за определен период от време“, допълни още тя.

Българите трябва да преосмислят приоритетите си, разкри психологът.

„Страхът ни парализира. За да се преборим със ситуацията трябва да имаме здраво чувство на свързаност с близките ни. Само сплотените ще оцелеят“, коментира доц. Румен Бостанджиев.

„Освен да се сплотим, трябва и да се променим“, допълни Ани Владимирова.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От пътна полиция предупреждават: Глобите се плащат само по сметка, посочена във фиша

реклама Снимка piuxabay Не се допуска заплащане на глоба чрез пари в брой на мястото на извършване на нарушението или проверката предупреждават от Пътна полиция. На сайта им е качена информация как става плащането на глобите, както и списък на най-често допусканите грешки при попълване на документите. Как могат да …

Новини
Заведенията отварят след 20 февруари

реклама Снимка pixabay На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише …

Новини
При виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайници веднага вземете мерки

реклама Снимка pixabay Много признаци показват, че артериалното налягане не е в норми. Атмосферното налягане, емоциите, температурите на въздуха и други външни условия могат да му повлияят да падне или да се вдигне. Виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайниците – всичко това е, че кръвното ви е …