Психолог съветва: Не гледайте постоянно новини, свързани с коронавируса

Новини

В момент на извънредно положение, което е ново за всички нас, е възможно човек да изпитва страх от предстоящото, дискомфорт по време на изолацията, притеснение за близките си хора.

„Соник старт, която предлага дистанционната форма на психологическо консултиране, е социална организация повече от 10 години. Хората могат да се обръщат към нас освен със страховете, които биха искали да споделят, така и чисто емоционални затруднения в момента“, посочи психологът от центъра за обществено подпомагане в Левски – Наталия Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че в случай, че хората забележат промени в ежедневието си, нарушения в съня си, силно притеснени са и са напрегнати – добре е да потърсят психологическа подкрепа.

„Достатъчно е през деня да не се гледат постоянно новини, свързани със заболяването. Ако хората преценят, че това ги натоварва, просто да не го правят“, обясни психологът.

„А се наблюдава как се отнасяме с околните. Дали общуваме по типичния за нас начин до момента или просто сме тихи, не желаем да общуваме“, посочи Николова. Според нея затварянето в себе си е най-честата индикация, че е добре да потърсим психолог.

„Сайтът на Соник стар е sonikstart.eu. Там са контактите на всички центрове в страната“, уточни тя за хората, които смятат, че имат нужда и се интересуват къде могат да намерят контакт за консултация.

Консултациите са напълно безплатни.

„Най-често хората се притесняват чисто времево – докога ще продължи, какво да правят, ако продължи дълго, как могат да излизат навън“, добави Николова.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Забраняват рекламата на нездравословни храни със закон

Парламентът прие на второ четене новия Закон за храните. С него се забранява рекламата на продукти, чиито съставки не отговарят на изискванията за здравословно хранене. А онлайн търговията с храни за пръв път се регламентира. „Отговорността за безопасността и качеството според етикетирането на всяка храна остава за оператора. Компетентният орган …

Новини
Тренд: Стартова заплата от 1501-2000 лв. е най-желана

Работещите у нас поставят на предни позиции честността, иновативността и креативността на желания от тях работодател, съобщи Евелина Славкова от агенция „Тренд”, представяйки данни за нагласите и очакванията на кандидатите за работа по време на уебинар, организиран от Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ). Размерът на възнаграждението и …

Новини
Инспекцията по труда напомня: Служителите да работят само с трудов договор

С предстоящия старт на летния сезон започна и набирането на персонал за летните курортни обекти. От Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“ напомнят, че кризата, предизвикана от коронавируса, увеличава допълнително риска от полагане на недеклариран труд, който по принцип е висок в сезонните обекти и при който правата на работниците …