fbpx

Психолог съветва: Не гледайте постоянно новини, свързани с коронавируса

външна реклама

В момент на извънредно положение, което е ново за всички нас, е възможно човек да изпитва страх от предстоящото, дискомфорт по време на изолацията, притеснение за близките си хора.

„Соник старт, която предлага дистанционната форма на психологическо консултиране, е социална организация повече от 10 години. Хората могат да се обръщат към нас освен със страховете, които биха искали да споделят, така и чисто емоционални затруднения в момента“, посочи психологът от центъра за обществено подпомагане в Левски – Наталия Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че в случай, че хората забележат промени в ежедневието си, нарушения в съня си, силно притеснени са и са напрегнати – добре е да потърсят психологическа подкрепа.

външна реклама

„Достатъчно е през деня да не се гледат постоянно новини, свързани със заболяването. Ако хората преценят, че това ги натоварва, просто да не го правят“, обясни психологът.

„А се наблюдава как се отнасяме с околните. Дали общуваме по типичния за нас начин до момента или просто сме тихи, не желаем да общуваме“, посочи Николова. Според нея затварянето в себе си е най-честата индикация, че е добре да потърсим психолог.

„Сайтът на Соник стар е sonikstart.eu. Там са контактите на всички центрове в страната“, уточни тя за хората, които смятат, че имат нужда и се интересуват къде могат да намерят контакт за консултация.

Консултациите са напълно безплатни.

„Най-често хората се притесняват чисто времево – докога ще продължи, какво да правят, ако продължи дълго, как могат да излизат навън“, добави Николова.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …

Новини
Президентът Румен Радев ще проведе консултации в понеделник с политическите сили

външна реклама Снимка профил ФБ В съответствие с Конституцията, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях, съобщи Нова ТВ.   Предвидените в Конституцията консултации с …

Новини
Тошко Йорданов по адрес на Борисов: Джипко Бибитков не дойде в парламента за пореден път

външна реклама Кадър видео БТВ С доста нападки, подвиквания и подмятания върви заседанието на НС. Най-бурни реакции предизвика точката от дневния ред за искането Бойко Борисов да се яви и да даде обяснение за Плана за устойчивост и развитие на България след коронакризата, пише Актуално. В дебата се стигна до …