Психолог съветва: Не гледайте постоянно новини, свързани с коронавируса

Новини

В момент на извънредно положение, което е ново за всички нас, е възможно човек да изпитва страх от предстоящото, дискомфорт по време на изолацията, притеснение за близките си хора.

„Соник старт, която предлага дистанционната форма на психологическо консултиране, е социална организация повече от 10 години. Хората могат да се обръщат към нас освен със страховете, които биха искали да споделят, така и чисто емоционални затруднения в момента“, посочи психологът от центъра за обществено подпомагане в Левски – Наталия Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че в случай, че хората забележат промени в ежедневието си, нарушения в съня си, силно притеснени са и са напрегнати – добре е да потърсят психологическа подкрепа.

„Достатъчно е през деня да не се гледат постоянно новини, свързани със заболяването. Ако хората преценят, че това ги натоварва, просто да не го правят“, обясни психологът.

„А се наблюдава как се отнасяме с околните. Дали общуваме по типичния за нас начин до момента или просто сме тихи, не желаем да общуваме“, посочи Николова. Според нея затварянето в себе си е най-честата индикация, че е добре да потърсим психолог.

„Сайтът на Соник стар е sonikstart.eu. Там са контактите на всички центрове в страната“, уточни тя за хората, които смятат, че имат нужда и се интересуват къде могат да намерят контакт за консултация.

Консултациите са напълно безплатни.

„Най-често хората се притесняват чисто времево – докога ще продължи, какво да правят, ако продължи дълго, как могат да излизат навън“, добави Николова.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 10 април: Вероятни са финансови трудности за Овен, романтика за Близнаци

lamqta.com Овен Склонни сте да се бунтувате и да нарушавате правилата, и едва ли някой ще успее да Ви вкара в ред. Провокирате конфликти, без да се замисляте за възможните последствия, а и говорите всичко, което Ви мине през ум. Тези, които Ви заобикалят, едва ли ще Ви простят такова …

Новини
Президентът пред bTV: Нека мислим за психическото здраве и имунитета на хората

„Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля, че е неуместно да занимаваме хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт. Не е време за емоция, избухвания и сърдити пози. В този спектакъл няма да участвам. Това заяви президентът Румен Радев днес в интервю за bTV. „Премиерът трябва …

Новини
Борисов: Ще се засили контролът при търговията на открито

Пазарите може да бъдат спрени, докато не се създаде ред, какъвто е в магазините – на влизане, на излизане – дезинфекция, ред и дистанция. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет. Той обяви, че ще се засили контролът при търговията на открито. „Ще влизат по толкова хора, …