fbpx

Проверка доказа: Седмина са виновни за починалите на стълбите пациенти, започнаха уволнения

Новини
реклама

Кадър БТВ

Започнаха уволнения в Пловдив заради починалите на стълбите пациенти. Вътрешна проверка е показала, че седем служители на пловдивската болница имат вина за скандалния случай, съобщава БТВ.

В пловдивската болница „Св. Георги“ двама пациенти издъхнаха, оставени да чакат на стълбите пред COVID отделение на лечебното заведение.

реклама

Това е показват първите резултати от вътрешна проверка, според която те са допуснали нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинска помощ.

В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.
Вътрешната проверка по случая продължава, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнително изясняване.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …