fbpx

Простреляха с ловна пушка котката Мила

Новини
външна реклама

Снимка Валентина Каменарска

Мила е простреляна с бойно ловно оръжие, но и ушите му бяха кълцани с нож, а опашката отрязана.

Бременна с четири котета. Тя е подминавана близо седмица, като през това време е била в безпомощно състояние – лишена от вода и храна, неспособна да стои изправена.

външна реклама

Случаят коментира в “Нашият ден“ адв. Валентина Каменарска по БНР

“Във всяка цивилизована държава това би довело до лавина от гняв, публикации и разследвания.

Изключително ниска е културата ни по отношение защита на животните. Пресен пример е едно изказване на кмет, което отново възбуди вълна от гняв, недоволство, но и на одобрение.

Всичко, което се случва, е плод на дългогодишна държавна политика, която неглижира този проблем.

Държавната политика се води и от интересите на обществото и от това какво то иска, но също така налага и нетрадиционни, нестандартни предложения, така както беше, когато дойде Covid, когато трябва да превъзпита бързо обществото.

След като нашето общество няма отношение към животните, или отношението към животните е много слабо, и възпитанието на хората е много слабо в това отношение, ред е на държавата да се намеси и да има цялостен пакет от политически мерки, за да може това незабавно да бъде спряно.

Такива неща се случват единствено и само в третите държави. Не съм чувала за нито една държава в Европа, в която това да може да се случи, без да стане огромен скандал, който да доведе до сериозно разследване.

Проблемът е хроничен

Историята на Мила изобщо не е единствена, тя е само две седмици след историята на Слипи – малко котенце от Стражица, което намерихме простреляно и влачещо се по улицата.

Травмата беше поне на 10 дни, което означава, че котето е било в това състояние, подминавано 10 дни, подминавано отново от хората.

Котето беше не само простреляно, но и ушите му бяха кълцани с нож, а опашката отрязана.

Все още има места в България, в които такива зверства могат да се случват не само безнаказано, но и да бъдат подминавани с безразличие.

Жестокост за забавление

Хора в България се забавляват, стреляйки по животните. И ако в случая с въздушните пушки, които се използват за развлекателни цели, можем по някакъв начин да приемем, че някой намира това за забавно, без да е очаквал, че ще осакати, а само да причини болка.

То когато имаме насреща очевидно психопат, който се разхожда с бойно ловно оръжие и стреля по улиците в населено място, защото котките не живеят по горите, това би следвало да буди доста сериозно притеснение в обществото.“

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Жената на майор Терзиев съобщи последните му думи по радиостанцията преди разбиването на Миг 29

външна реклама Кадър ВМС От 6-и клас искаше да стане пилот. Това беше неговата мечта. Това е най-честният човек, който познавам. Това заяви в ефира на Нова телевизия съпругата на загиналия пилот на МиГ-29 край Шабла майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова. „Когато ми се обадиха да ми кажат за …

Новини
Алекс Петканова пусна снимки с детето си от болницата

външна реклама Снимка профил инстаграм Вчера Петканова тя качи на стори детска ръчичка със системи от болницата, след което всички се озадачиха какво се случва. Очевидно е, че това е ръката на малкия им син Габриел, но до последно Петканови не потвърждаваше това. Днес обаче тя отново качи снимка, на …

Новини
3-те милиарда от България за „Турски поток“ са пари на вятъра

външна реклама Снимка Пресцентър на МС Когато през 2019 г. започна строителството на газопровода „Турски поток“ през България, той беше представен от тогавашните управляващи като добра инвестиция, която ще бъде полезна за региона и не само ще бъде възстановена, но и ще донесе печалби за страната. И как иначе, при …