fbpx

Пролетна прогноза от професор Рачев

Блиц Новини

Кадри БТВ: Пролетна прогноза от професор Рачев

Бурните ветрове и виелиците отшумяха и оставиха след себе си хиляди хора без ток, вода и пътища. Заради топлите зими последните години забравихме, че това е част от този сезон и никак не е необичайно.

Професор Рачев обеща, че лошото време е вече зад гърба ни и идва затопляне и температури с пролетни стойности.

В събота ви каня в Ахтопол по джапанки и бански, температурите ще достигнат 20 градуса, декември на плаж. Водата е 9-11 градуса, но все пак.

Утре вечер ще мине студен фронт. Циклоните ще са постоянни обитатели на нашето метеорологично пространство. Над България се установява сравнително топло време с температури по-високи от нормалните. В петък и събота температурите в София ще са 12 градуса. В Югоизточна България – 18 градуса, посочи той.

Очакваме след няколко часа усилване на вятъра в София и дъжд. Навън е ужасно хлъзгаво, а с този лек дъждец ще стане още по-хлъзгаво. Знам, че по-възрастните имат страшно важни и неотложни задачи, но нека останат вкъщи – това ще спести много крака и ръце. От утре да миткат където искат, коментира климатологът.

Ноември беше доста дъждовен, напълни язовирите и ВЕЦ-овете произвеждат евтина енергия, която пък ние плащаме скъпо. В петък и събота температурите ще са около 10 градуса. По Южното Черноморие в събота температурите ще достигнат 20 градуса. Няма нужда да взимате слънчеви очила. Много топъл започва декември месец. Във Варна в събота температурата ще достигне 18 градуса. В понеделник ще се усети по-хладно време, каза още проф. Георги Рачев.

Листата изиграха много лоша шега на дърветата. Листата пожълтяват не толкова от студеното време, колкото от липсата на слънчева радиация. Дори да е топло, те пак пожълтяват, но не успяват да окапят навреме. Предупредихме, че ще има проблем със здрави дървета, но е недопустимо БДЖ да не си окастри трасето. Това е задължително, защото при всеки един паднал клон, контактната мрежа заминава, завърши прогнозата климатологът.

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!