fbpx

Професор Рачев смрази България

Блиц Новини

Кадри БТВ: Професор Рачев смрази България

Отново неспокойно и динамично време прогнозира топ климатологът професор Георги Рачев.

Току що разминалия се ураган ще се повтори и идващите събота и неделя. Той предупреди за нов средиземноморски циклон, който ще ни донесе много сняг в планините.

Обстановката от миналия уикенд ще се повтори, не в такава степен, но все пак. Буквално през центъра на страната мина този средиземноморски циклон. Времето е много динамично, на приливи и отливи.

При 100 км/час всичко, което лети е ужасно опасно и не трябва да се излиза навън.

Във вторник и сряда ще има валежи в страната. В четвъртък ще има леко захлаждане, а в петък затопляне, защото температурите продължават да седят над нормата за последните десет дни на есента. В събота започва ново движение на въздушните маси и в неделя ни чака захлаждане. Това каза той в предаването „Тази сутрин“.

В София в сряда ще вали дъжд и ще се понижат температурите. В четвъртък ще е по-хладно. В петък ще има затопляне. В събота срещу неделя ще започнат валежи и ще паднат температурите.

В Пловдив се очаква лошо време и през уикенда може да има валежи от дъжд и сняг. В Плевен през уикенда също ги очаква сняг.

Във Варна ще бъде хладно през цялата седмица и доста непредвидимо. Затам сме хвърляли боб, не се знае как ще се развият нещата.

Във Видин ще има понижение на температурен през седмицата, но в петък ще има затопляне. През уикенда отново ще паднат температурите.

Нямат късмет хората, които обичат планината, ще бъде ужасно. Силен вятър и голям студ, мразовито. В сряда над 1500 метра ще вали сняг. Това е предпоставка за един по-хубав и по-ранен ски сезон, ако нещата се развият така, посочи проф. Рачев.

Балканите и Испания са най-топлите места в Европа в момента, но това ще се промени, очаква се застудяване събота и неделя, каза той.

Блиц Новини
Три тв състезания – три Мис България. Коя спечели сърцата ни?

кадри bTV, Нова телевизия, Инстаграм/Игри на волята, Лора Асенова, Нанси Карабойчева-Димитрова Три са най-обсъжданите предавания в българския ефир през този сезон – „Игри на волята“, „Фермата“ и „Мастършеф“. Освен това, че те приковаха интереса на публиката, между продукциите има и още нещо общо. И в трите телевизионни състезания с включиха …

Блиц Новини
4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина

кадри bTV: 4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина Златимир Йочев се видя в чудо този четвъртък, след като до него на канапето на „Тази сутрин“ по bTV се подредиха само жени. Още от началото водещият се усети, че в тази ситуация шегите ще са за …

Блиц Новини
Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж

кадри bTV: Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж „Развод или болест – ако стоим и се питаме „защо аз, защо на мен ми се случва“, никога няма да намерим отговор“, това прозрение направи Теодора след отпадането от „Фермата“. В „Преди обед“ по bTV тя …

error: Content is protected !!