fbpx

Проф. Тодор Кантарджиев: Когато се спазват правила, избори могат да се проведат

Новини
реклама

Кадър видео Нова ТВ

„Ваксините ще дойдат, а за доставките има много добра логистика. Всяка година личните лекари правят милион ваксинации, а това става без шум – всяко дете се ваксинира по 10 пъти в първата си годинка“, разкри проф. Кантарджиев.
„В добрия случай ще имаме 1,5 имунизирани до август месец. С „Астра Зенека“ ваксинираните ще се увеличат“, коментира директорът на НЦЗПБ.

По-добре да продължаваме да носим маски и да не се събираме с хора, а и вече свикнахме. Това заяви пред Нова проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

„И нашата държава, и производителят поемат отговорността за страничните ефекти от ваксината. Затова се подписва документ. Страничните реакции при ваксината срещу коронавирус са същите като при грипната ваксина“, разкри проф. Кантарджиев.

„10 души на 100 000 правят алергична реакция. 7 от тях получават симптоми през първите 15 минути след убождането“, съобщи здравният експерт.

„Към момента търсенето на руската ваксина е голям, но няма нужда от нова заявка за дози“, каза професорът.

реклама

„Когато се спазват правила, избори могат да се проведат. Много държави проведоха вот в пик на пандемията, това не доведе до нещо лошо. Правилата са следните: да не се събират много хора на едно място и да се носят маски“, категоричен бе проф. Тодор Кантарджиев.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести коментира и мъжкото хоро в Калофер:

„Имаше вълна от недоволни от случващото се в Калофер. Олимпиади за милиарди долари се отменят, но ние се поддадохме на емоцията за хорото. Същите силни мъже, след като вдигнат температура, звънят по нощите и искат специално обгрижване“, заяви проф. Кантарджиев.
„Ако си млад и загубиш обоняние, мога да кажа, че след 5 дни то ще се възвърне. Важното е да не заразяваме близките си и да не ходим на работа“, заяви директорът на НЦЗПБ.

Ако съпругът/ съпругата ти се разболее, възможността и ти да се заразиш е 40%, завърши проф. Тодор Кантарджиев.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дават по 500 английски лири на заразени, които спазват карантината

реклама Снимка pixabay Плащането на хората за самоизолация може да струва на правителството до 453 милиона британски лири на седмица, което е 12 пъти повече от стойността на сегашните схеми за финансова подкрепа, се казва още в документа. Кабинетът също така иска да овласти полицията да проследява нарушителите на карантината, …

Новини
Какво трябва да знаем при извозването на опасни товари?

реклама Почти навсякъде ние се намираме в близост до опасни отпадъци, понякога дори и без да подозираме. Много субстанции, вредни и токсични за природата, избухливи, запалими и други, могат да нанесат тежки материални щети, наранявания или натравяния, ако не се обезвреждат правилно. Това могат да са, например, офис техника, батерии, …

Новини
Лиляна Павлова: Очакват се до 800 милиона евро ново финансиране за малки и средни предприятия

реклама Снимка профил ФБ Това обяви вицепрезидентът на ЕИФ Лиляна Павлова в социалната мрежа. Министерството на икономиката на Република България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) се договориха да засилят мерките, помагащи на малкия бизнес да овладее въздействието на кризата COVID-19, като използва приходи от инициативата JEREMIE, която беше съфинансирана от …