fbpx

Проф. Радка Аргирова: Ваксинираните също могат да бъдат преносители на коронавируса

Новини
външна реклама

кадър bTV

Ваксинираните също могат да бъдат преносители на ковид. Това е процес от няколко месеца до една година, докато се нормализира всичко и свалим маските. Това каза проф. Радка Аргирова в „Тази сутрин“ по bTV.

“Всички ваксини са ефективни срещу новия вариант на коронавируса. Казвам вариант, защото така е правилно. Вариант с мутации, не нов щам, както му казват. Той е разпространен в над 40 страни. У нас сме направили изследвания, но още няма резултати“, коментира специалистката.

външна реклама

Според проф. Аргирова, Колкото по-нисък е процентът на хората, които се ваксинират, толкова по-бавно ще преминем към нормалния живот. „Не вярвам да е 50 години, но в края на краищата трябва да се говори с хората, да се проведе тази про ваксинална кампания, да се обясни още повече на хората. Всички ваксини са безвредни и сигурни“, допълни тя.

Заразата се предава най-много в моловете и училищата. В моловете има така да се каже гъстота на населението, в училищата – също, и трудно могат да се убедят учениците да спазват социална дистанция, но въпреки това трябва да се разговаря с тях по този въпрос.

„Хубаво е да се преговаря за руската ваксина. В много страни я използват, без да имат договор, но не са докладвани странични явления. Но нека изчакаме нивото на антителата. Тя би била полезна на хората с алергии и автоимунни заболявания“, каза още проф. Радка Аргирова.

„Ако сме ваксинирани и около нас всички останали са ваксинирани, просто сме постигнали това, което искаме, така или иначе ще затрудни вируса. Ако обаче се случи така, че сме единица сред много неваксинирани и които не спазват мерките, тогава нещата стават съвсем различни“, каза още тя.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
В Турция намериха метод за откриване на Ковид за 40 митути

външна реклама Снимка pixabay В някои от случаите пробите се изпращат за потвърждение в лаборатория в Анкара. В турска лаборатория за 40 минути установяват дали заразен с коронавирус човек е с мутации на вируса, предаде турската телевизия НТВ. външна реклама Иновативният метод се прилага в лаборатория в държавната болница „Юнус …

Новини
Демократична България не иска мандат за управление, ще подкрепи Слави

външна реклама „Мястото на вашата коалиция е важно, защото в нейно лице десният избирател отново намери своето представителство в българския парламент. Отреди ви важна роля в 45-тото НС, не по-малко важна роля в общия политически дневен ред на страната“ Това каза президентът Румен Радев в началото на консултациите с „Демократична …

Новини
Днес рожден ден празнува Волен Сидеров

външна реклама Волен Сидеров днес става на 65 години. Роден е в Ямбол през 1956 г. Има по-голям брат доц. д-р Пламен Сидеров, математик, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. Сидеров завършва Техникума по полиграфия и фотография в София. Преди 1989 г. работи като фотограф в Националния музей за литература …