fbpx

Проф. Рачев: Жените ще са доволни

Блиц Новини

Кадри БТВ

Усетихме леденият дъх на зимата през последните няколко дни. Температурите трайно се настаниха под нулата, но има още накъде. Професор Георги Рачев каза, че това не е всичко, а най-ледените дни предстоят.

И днес, и утре ни очаква студ. В неделя примката малко се разхлабва и започва бавно, постепенно затопляне, а от четвъртък направо ще скочим с още три-четири градуса. Сутрин ще има едни леки отрицателни температури, а през деня ще бъдат положителни и няма да ги има тези ледени дни. Не че изведнъж ще цъфнем и вържем.

Общо взето студено време. Скиори и почиващи в планините ще се радват на безкрайно много слънце, посочи още той. Който отиде в планината не бива да очаква да цъфтят рози.

Днес навън сутринта дори беше по-хладно от вчера, защото има един тихичък ветрец, който много бързо накара едни мравчици да минават по раменете ни. Минималните температури днес са по-високи от вчера, обясни проф. Рачев.

В понеделник започва редуване – топъл фронт – студен фронт, топъл фронт – студен фронт. В понеделник ще премине поредният фронт, което ще доведе до валежи. Особено във вторник, в ниското ще бъдат от дъжд, а над 1500-1600 метра – смесени, но съществена снежна покривка няма да се задържи, посочи климатологът.

Дунава е с доста високо ниво на водите и направи проблеми в Европа. Затоплянето ще продължи, идва западен пренос и максималните температури ще се повишават още малко. Дамите малко от малко ще останат доволни. Малко само, не бива дамите да са изцяло доволни, пошегува се климатологът.

По думите му Европа бавно се размразява.

След снега от няколко сантиметра, който падна във Франция стана мазало, транспортен хаос, но и там нещата ще се нормализират. Необичайно студено е за Черноморието, където този циклон свали температурите, че дори и морето не може да се пребори, но до ден-два това ще се промени.

Блиц Новини
Ники Кънчев си намери майстора в „Стани Богат“

Кадри: бТВ Ники Кънчев е известен с хапливия си език и с това, че често поставя гостите си в неудобни ситуации, но ето че тази вечер и той си намери майстора. Водещият на „Стани Богат“ бе поставен на място от лекар, и то в момент, в който ни най-малко го …

Блиц Новини
Алекс Сърчаджиева съжали пред Деси Стоянова, че изтървала Сашо Кадиев

кадри bTV Сашо Кадиев само за малко отсъства от ефира на bTV след спирането на хитовото предаване „Кой да знае?“. Той се завръща в новото семейно шоу „Аз обичам България“, но този път като капитан на отбор. Часове преди излъчването на първия епизод на играта, две телевизионни водещи – Деси …

Блиц Новини
Конспирация по БТВ: „Ергенът“ клати държавата

кадри bTV Водещите на „Тази сутрин“ Златимир Йочев и Мария Цънцарова лансираха в ефир конспиративна теория за връзката на риалитито „Ергенът“ със ситуацията в държавата. „Когато започне „Ергенът“ или навлезе в по-решителна фаза, в България стават политически сътресения“, така обобщи наблюденията си сутрешното дуо. „Я меморандуми, я арести…“, това коментира …

error: Content is protected !!