fbpx

Проф. Рачев: Службите да се вземат в ръце и да слушат прогнозата

Блиц Новини

Кадри БТВ

Професор Георги Рачев каза какво време ни очаква до края на годината и предупреди почистващите фирми да се съобразяват с прогнозите, особено по планинските пътища, където най-често има навявания и заледявания.

Привечер ще започне да се образува снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Източна България – временно силен. По планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания.

Ние караме солунска зима, само преди седмица наваля нов сняг и за 3-4 дни изчезна. Така и ще продължи. Използвайки терминологията от бокса след победите на братя Пулеви – ляв прав, ъперкът и проходите ще са в нокдаун. Преди седмица имаше 50 сантиметра сняг, после се разтопи. Сега пак ще навали, особено в планините. Боровец и Пампорово откриват сезона при перфектни условия. Ще трупа там 30, 40, 50 сантиметра.

Под 1000 метра височина вали дъжд, но рано сутринта утре на много места ще има сняг, добави той. Всичко това ще стане много бързо този път. Най-интензивно ще вали от днес късния следобед до утре ранния следобед всичко ще приключи. В неделя сутринта ще се настани антициклон. Температурите ще са минус 5 градуса, а на някои места – до -10 градуса. Поне 40 сантиметра пухкав сняг ще падне в Рило-Родопския масив.

Днес времето ще е меко. От утре идва студът, но за скиорите минус 4 градуса не е проблем. В събота и неделя температурите на Боровец ще останат минусови, обясни климатологът. По морето сняг няма да видят.

Има голяма вероятност на 25 декември да няма сняг. Не даваме диагноза, а прогноза – какво евентуално може да се случи. Времето ще е сравнително топло. На 30 декември евентуално може да има преваляване, но все още не е категорично, има много време дотогава, каза още той.

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!