fbpx
Блиц Новини

кадри bTV

Ще има ли сняг за Коледа, този въпрос посрещна климатологът проф. Георги Рачев в традиционната му рубрика по bTV. С много уговорки, че времето е динамично и моделите за развитието му не са категорични, специалистът все пак каза, че бялото Рождество е малко вероятно.

„Само Всевишният може да каже. Ще е по-скоро като миналата година – мокро и по-топло от нормалното“, заяви професорът в първия ден на декември.

Той прогнозира, че в следващите дни над Балканите ще има топла вълна, като температурите ще са доста по-високи от нормалното за зимата, заради силно изразен средиземноморски циклон. В Сърбия на места вече е 20 градуса, каза Рачев и допълни, че подобни температури ще има и у нас, особено по Черноморието.

В неделя срещу понеделник се очаква захлаждане и валежи, но пак ще остане по-топло от нормалното за декември. Проф. Рачев разочарова скиорите с прогнозата, че до 1500 метра в планините няма да има сняг. Над 2000 метра обаче е възможно и да има нов сняг в следващите две седмици.

„Времето в София ще е едно никакво“, призна климатологът за началото на декември, като подчерта, че столицата се е разминала с големите слани и мъгли. В Плевен и Русе път отрицателни температури в началото на декември ще има само с сутрешните часове. Там също ще се усети относително захлаждане в началото на новата седмица.

Блиц Новини
Цените на имотите растат, но не и качеството

Кадри БТВ Вече няколко години се забелязва бум на цените на имотите в повечето градове, най-вече София и Варна, а след тях са Бургас и Пловдив. Това, което младите предприемачи имат сега като бонус е онлайн присъствието. Социалните мрежи са евтин маркетинг, който може да се използва. Това и непрекъснатите …

Блиц Новини
Момче предложи брак на любимата си с помощта на Миро

Кадри видео ФБ Миро (Official) Млади влюбени си казаха „да“ на концерта на Миро на Античния театър в Пловдив. Романтичният Калоян е избрал точно този момент, за да зададе най-важния въпрос на приятелката си, а именно „Ще се омъжиш ли за мен?“. По време на изпълнението на песен „Гълъбо“ Миро …

Блиц Новини
Предупреждение за опасна жега днес

Кадри Нова ТВ За необичайно горещо време предупредиха синоптиците за днес. Те посъветваха да се избягва стоенето на слънце особено в следобедните часове, когато то е най-силно. Жълт код за опасни горещини в 14 области на страната издаде Националният институт по метеорология и хидрология за сряда. Той е в сила …

error: Content is protected !!