Проф. Рачев прогнозира температурни летни рекорди в края на септември

Новини
реклама

Кадър Нова ТВ

По всички показатели целият септември е с типично лятно време. И днес в столицата беше много топло. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

„По отношение на климатологията септември си е есенен месец – слънцето изгрява по-късно, залязва по-рано и само до няколко дни ще стигнем до есенното равноденствие“, каза той.

Ще става ли септември за море?

„По морето обявявам официално, че приключихме летният сезон. Днес и утре там ще има малко повече облаци“, посочи още специалистът.

реклама

Малко ще има заглаждане, но от неделя пак ще има много хубаво и топло време.

„Днес трябваше да има дъждове, но те ще са само в Родопите. Движим се в същинско лято, средните температури през септември са с 5 градуса над нормата“, коментира още Рачев.

Той дори прогнозира сериозно високи температурни рекорди в края на септември. Дъждове през лятото също не се очакват. Сушата е типична от 15 юли насам. Рачев обаче уточни, че това не е нещо съвсем необичайно.

Климатологът очаква същинската есен със застудяване да дойде чак в края на октомври.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Мика Зайкова пред Фрог: 2,5 млрд. лв. отидоха за глупости, а за преизчисляване на пенсии нямало

реклама Снимка Вихрогон.бг Това каза икономистът и анализатор Мика Зайкова, която коментира за Фрог Нюз изказването на социалния министър Деница Сачева, че държавата няма достатъчно пари, за да бъдат преизчислени пенсиите догодина. А няма? Похарчи 2 млрд. и половина за глупости, обаче за преизчисляване на пенсиите нямало пари. Ако искаме …

Новини
1
Фандъкова: Полицията ще следи за носене на маски, когато на открито има струпване на хора

реклама Снимка профил ФБ От утре носенето на маски на открито става задължително. Контролът за спазване на мерките ще се затегне и полицаите ще бъдат инструктирани, каза Йорданка Фандъкова. Според нея разхождането сутрин рано в парка не изисква маска, ако няма хора наоколо, но това било лично нейно мнение. „Смятам, …

Новини
Цените на хранителните продукти тръгнаха нагоре

реклама Снимка pixabay Забелязва се около 50% поскъпване на основни хранителни продукти по магазините. Докато големите вериги могат да си позволят повече промоции за да привлекат клиенти, не така стои въпроса с малките квартални магазинчета, които логично остават празни. Още един плюс за веригите е, те те могат да си …