fbpx

Проф. Рачев посочи местата с Бяла Коледа в България

Блиц Новини

кадри bTV

Проф. Георги Рачев прогнозира топло време за Коледа и малко по-голям шанс за сняг около Нова година.

„Бялата Коледа ще си остане в планината над 1000 – 1200 метра“, категоричен беше той по bTV и подчерта, че затова пък условията за ски в зимните курорти са идеални.

В четвъртък в страната ще настъпи захлаждане и ще превали сняг, но той няма да е като типично зимния валеж, който видяхме в събота и неделя.

За Рождество в по-голямата част от страната температурите ще са положителни, около 10 градуса до 14 градуса по Черноморието, където изглежда ще е най-топло.

Проф. Рачев обаче не пропусна да отбележи, че с дори и слабото захлаждане, заради мъглите в София, въздухът е станал доста тежък. „Мирише на изгоряло“, коментира водещата на сутрешния блок на bTV Мария Цънцарова. Няма как, кюмбетата работят“, отвърна климатологът. Цънцарова и колегата ѝ Златимир Йочев пък отчетоха, че гадната миризма от столичните улици е проникнала дори и в студиото.

„Лошото е, че студ няма никъде“, коментира проф. Рачев. Той обясни, че времето в цялото Северно полукълбо би трябвало да е по-студено в този период. „В „хладилникът“ на Северна Америка – заливът Хъдсън, също е топло“, заяви  специалистът и добави, че декември е топъл и в Европа.

Професорът завърши обзора на времето по bTV с нещо колкото интересно, толкова и плашещо. Той показа първо спътникова снимка на облак фин прах от Сахара. Рачев обясни, че около тези прашинки във въздуха се образуват ледените кристали, които падат под формата на сняг.

След това обаче той показа, че кристалите в атмосферата могат и да са истински чудовища. Проф. Рачев приключи рубриката си със снимка на огромен леден къс, паднал при унищожителната градушка в Аржоентина. Без съмнение, ако такъв къс лед падне върху човек, ще е фатално.

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!