fbpx

Проф. Рачев: Не вярвах да е чак толкова топло по Коледа

Блиц Новини

Кадри БТВ

Както спомена и в предишна прогноза, професор Георги Рачев очаква отиващата си 2023 година да се окаже най-топлата досега, откакто се правят замервания.

Не вярвах, че ще е толкова топло на Коледа, макар да прогнозирахме такова време. Във Видин и Царево бяха измерени 22,5 градуса, а в Хасково – 22,1.

Нищо чудно вчерашната Коледа да се окаже най-топлата, откакто се водят метеорологични изчисления в България, допълни професорът. Топлото време ще се задържи до Нова година, а вероятно и до Йордановден.

Както неведнъж обяснява климатологът, причината за тези необичайно високи температури е глобалното затопляне на земята и това не се случва без намесата на човека. Въглеродните емисии изхвърляни в атмосферата не си отиват някъде си, те образуват нещо като одеало около земята и това не е добре за бъдещето на човечеството.

Според прогнозата му на 31 декември привечер се очаква температурите в югоизточна България да са около 8-9 градуса. Между 4 и 7 градуса се очакват в останалата част на страната.

Дори сутринта на 1 януари температурите ще бъдат високи, което стана нещо обичайно. Сняг ще можем да видим само по телевизията във филмите, или на курортите, където всички любители на зимните спортове, ще могат да се насладят на хобито си. Сутринта на Мусала беше 1 градус., каза Рачев.

Най-опасното нещо в този период са мъглите в низините. Не се вижда и капчица възможност за отрицателни температури. Остава опасността от тънък лед по високите и усойни места, така че шофьорите да внимават, да не се подлъгват по топлото време, предупреди специалиста.

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!