fbpx

Проф. Рачев: На 14 февруари може да празнуваме и на открито

Блиц Новини

кадри bTV

Времето до края на февруари ще остане такова, каквото е тези дни, това прогнозира в сутрешния блок на bTV проф. Георги Рачев. Той каза също, че на 14 февруари, който за едни и Денят на влюбените, а за други Трифон Зарезан, ще може без проблем да се празнува на открито.

Климатологът подчерта, че въпреки очакваното захлаждане, максималните температури ще останат двуцифрени в по-голямата част на страната. Рачев коментира, че тази зима е с около 7 градуса по-топла от нормата, при това най-новата такава, която отчита глобалното затопляне. Така тя се конкурира с миналата за втората най-топла в България. Засега на първо място си остава зимата 2006-2007 година, когато са измерени най-високите температури.

Проф. Рачев отчете като положителен факт падналите в Родопите валежи, макар че в Ивайловград за ден се е изсипал дъжд, който е три пъти колкото месечната норма.

Валежите ще намалеят и до края на седмицата не се очакват съществено нови, прогнозира той. През следващата седмица се очаква пък леко затопляне.

Проф. Рачев се пошегува с пълненето на язовирите и работата на ВЕЦ, който ще заработят интензивно след валежите. “Ще произвеждаме евтин ток, който ще ни го продават скъпо”, заяви той с усмивка.

Професорът каза също, че на някои места вече дръвчетата са напъпили, а цветята са започнали да се показват. Рачев заяви също, че се надява да се прекъсне 7-годишната тенденция март и април да са по-хладни у нас, за да имаме най-сетне хубава реколта от плодове.

БТВ
Най-хазартният играч впечатли в „Стани богат“

Кадри: БТВ Тази вечер зрителите видяха най-хазартния играч в „Стани богат“. Става дума за Димитър Солаков, който показа страхотни знания и завидно спокойствие. Той се занимава с фотография и видеа, участва и в ултрамаратони с пресечено бягане. Живее във Вонеща вода, където е роден и Филип Тотю, а мустакът на …

БГ звезди
Велико Търново на бунт срещу „Дяволското гърло“2: Никой местен няма да направи това!

кадри Нова телевизия Премиерата на продължението сериала „Дяволското гърло“, наречено „Есента на демона“, предизвика огромен интерес. Много от зрителите са във възторг от първия епизод, който събира отново героите на Теодора Духовникова и Владо Карамазов, но този път не в Смолян, а във Велико Търново. Паралелно с това се появиха …

Блиц Новини
Диско Дарко и Етно Гала са модерните Пижо и Пенда

кадри Нова телевизия Едно от нещата, които правят Гала една от най-големите звезди на българската телевизия, е талантът за избор на визия според случая.  На 1 март водещата на „На кафе“ даде пореден пример как се прави това. Гала се появи в студиото с ансамбъл, който е модерната версия на …

error: Content is protected !!