fbpx

Проф. Рачев: Има опастност Дунав да прелее

Блиц Новини

Кадри БТВ

До 5-6 не очаквам промяна на времето, остава необичайно топло и сухо. От Запад се пренася свеж атлантически въздух. Температурите са сериозно над нормата. Това е пета поредна анормално топла зима и върви към тенденция. До Йордановден не очакваме сериозни валежи, каза проф. Рачев в ефира на БТВ.

Не така е в Европа, където валежите са значителни.

Много дъжд в Германия и Дунава е пред преливане и може да има евакуация. Там ще продължи да вали, включва се и снеготопенето.

В новогодишната нощ се очакват минимални температури между 2 и 7 градуса. Във високите курорти ще бъде 0 до минус 2 градуса. На първи януари студен фронт евентуално ще близне България.

Тези, които ще празнуват навън им е достатъчно една шапчица е леко облечени да може да се танцува, каза още климатологът.

Непрекъснато от запад се пренася свеж атлантически въздух, трансформиран на Средиземноморието и е много топло. Тази тенденция ще продължи поне до първата десетдневка на предстоящия месец.

В София приятно топло време гарантирам до неделя. В Банско също е извънредно топло, следобед става киша, но пък въздуха е кристален за разлика от столицата. Софийския въздух можем да си го продаваме като уникален, пошегува се професор Рачев.

Хората се разхождат по плажа, топло и много слънце във Варна.

През януари предвижданията са за положителна аномалия на температурите в цяла Европа и 20-30 % повече валежи от обичайното.

Затова и предупреди за наводнения и евакуиране на населението в покрайбрежните райони.

Според синоптиците сериозна снежна покривка около Коледа и Нова година не е имало от 2002 година.

Блиц Новини
Ники Кънчев си намери майстора в „Стани Богат“

Кадри: бТВ Ники Кънчев е известен с хапливия си език и с това, че често поставя гостите си в неудобни ситуации, но ето че тази вечер и той си намери майстора. Водещият на „Стани Богат“ бе поставен на място от лекар, и то в момент, в който ни най-малко го …

Блиц Новини
Алекс Сърчаджиева съжали пред Деси Стоянова, че изтървала Сашо Кадиев

кадри bTV Сашо Кадиев само за малко отсъства от ефира на bTV след спирането на хитовото предаване „Кой да знае?“. Той се завръща в новото семейно шоу „Аз обичам България“, но този път като капитан на отбор. Часове преди излъчването на първия епизод на играта, две телевизионни водещи – Деси …

Блиц Новини
Конспирация по БТВ: „Ергенът“ клати държавата

кадри bTV Водещите на „Тази сутрин“ Златимир Йочев и Мария Цънцарова лансираха в ефир конспиративна теория за връзката на риалитито „Ергенът“ със ситуацията в държавата. „Когато започне „Ергенът“ или навлезе в по-решителна фаза, в България стават политически сътресения“, така обобщи наблюденията си сутрешното дуо. „Я меморандуми, я арести…“, това коментира …

error: Content is protected !!