fbpx

Проф. Поромански: От „Пирогов” е изнесена техника за стотици хиляди за „Малкото Пироговче” в Царево

Новини

кадри Нова телевизия, bTV

От „Пирогов” е изнесена техника за стотици хиляди лева за т.нар. „Малко Пироговче” в болницата в Царево. Тя е дадена на отговорно пазене, без да има протокол за отговорно пазене. На нейно място в „Пирогов” е купена друга техника, без предишната да е бракувана. Това каза в студиото на Нова телевизия  директорът на „Пирогов” проф. Иван Поромански.

„За съжаление, под документите  стои подписът на бившия директор”, коментира новият управляващ болницата, който зае поста след проф. Асен Балтов. Сред изнесената техника са скенер за 320 хил. лева, ангиограф и рентгетони апарати.

външна реклама

Поромански съобщи също, че има също малък догово за телемедицина, по който поръчител е „Пирогов”, а изпълнителят е взел 15 хил. лева и не е свършил нищо. По въпроса за откритите 400 фиктивни пациенти, между които е и здравния министър д-р Стойчо Кацаров, директорът заяви, че спорът със здравната каса по тези случаи ще се реши в съда.

На въпрос колко са задълженията на „Пирогов”, той предпочете да не отговори, а да разкрие колко са кредитите – 24 млн. лева. Те ще бъдат погасени след като съм вече в пенсия, коментира проф. Иван Поромански.

В момента болницата има достатъчно екипи за справяне със случаите на ковид, но като в цялата страна изпитва недостиг на персонал, най-вече на медицински сестри. „При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор”, посочи той.

 

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Възползваха се безплатно от труда на Лили Иванова

снимки: Инстаграм/Лили Иванова, кадър: bTV Едно от ненадминатите качества на примата на българската поп музика Лили Иванова е, че не спира да обича и да уважава публиката си. Любовта между феновете и певицата е толкова взаимна, че може да извини дори това, че някои зрители гледат нейното първокласно шоу гратис. …

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!