fbpx

Проф. Николай Витанов: Простреляха проф. Кантарджиев в гърба

Новини
1
външна реклама

Снимка профил ФБ

Много въпроси има за проф. Кантарджиев. Ние бяхме с него в окопите 14 месеца и той беше на много по-предна позиция, където противникът нямаше никаква милост. Професорът издържа и нещо повече – беше от тези, които обърнаха противника в бягство с научните и организационните си умения. Докато в гърба му се стреляше с хейтове.

Това написа в социалната мрежа математикът проф. Николай Витанов по повод пенсионирането на Кантарджиев от поста на директор на Националния център по заразни и паразитни болести вчера.

външна реклама

„Под възглавницата ми има 2 китайски книги. Едната е на Сун Дзъ. От нея съм научил, че човек трябва да си цени специалистите, особено в нашата държава, където много ги няма. Може ли професорът – може. Той не заслужава такова отношение. Аз няма да забравя, това, което проф. Кантарджиев направи за България“, споделя още проф. Витанов.

Той предоставя също така и кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19.

„Обстановката се развива според очакванията. Ще попитате: а какви бяха очакванията? Очакванията за днес бяха да има 419 691 случая. Реални случаи – 419 681. Разлика между очаквания и реалност – 2 хилядни от процента. По точно – 23 десетохилядни от процента. Мисля, че точността е напълно достатъчна. Може и по-добра, разбира, се. Но това го може свръхголемият майстор на име Господ.

Иначе, базовото репродуктивно число днес е 0.885. Под 1 е, което означава, че обхвата на заразата се свива и се очаква това да продължи през следващите 3 дни. Броят на активните случаи се очаква па падне под 15 000, посоката е надолу.

Индикаторите за смяна на тренда имат много ниски стойности. Този за страната е 14 пъти под критичната стойност за възникване на дифузно разпространение на заразата. С други думи – новите варианти на вируса и днес не се виждат на територията на страната, дори и да дойде нещо, време за реакция ще има“, споделя още той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама

Стиго вече.
Професор Кантарджиев навършил ли е години за пенсиониране – роден е на през 1955, днес сме 2021. Следователно има навършени шестдесет и пет (65)г одини. Макар и в края натози период, той даде всичко, което можеше да даде в борбата срещу върлуващото заболяване. Дори и да е бъркал, нормално е. Заболяването е ново и непознато и всеки учен на негово място би правил грешки. Поклон за всеотдайността му!
Но законите на страната са валидни за всички граждани – навършваш пенсионна възраст – пенсионират те. Привилигеровани хора няма и не трябва да имал Допусне ли законът такава категория от работещи, той е дискриминационен и в разрез с демократичния принцип. Естествено, знанията и опитът на учения са богатство и то трябва да може да се ползва, докато здравето на учения му разрешава. И може и трябва да се потърси законова рамка за тази дейност, която да не в противоречие с останалата нормативна уредба. Това е моето мнение.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Рашков: Върху избиратели се оказва огромен натиск

външна реклама Кадър видео новини.бг Огромен натиск е оказван върху избиратели. Тази информация е докладвана на вътрешния министър Бойко Рашков от областния управител на Смолян, обяви самият той на брифинг. „В някои населени места има оказван огромен натиск върху избиратели – по различен начин и по различни причини”, обясни силовият …

Новини
Съдът спря смяната на шефовете на „Автомагистрали“

външна реклама Снимка pixabay Основният аргумент е нарушение на член 21 от Закона за публичните предприятия, т.е. това, че служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова, която иска да смени ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД, не е провела конкурс за тези постове, както и това, че по закон членовете на борда …

Новини
Барселона ще обяви новия договор на Меси на 24 юни

външна реклама Снимка туитър На 24 юни (четвъртък) от Барселона ще обявят новия договор на мегазвездата Лионел Меси. За това съобщава El Chiringuito TV. Настоящият контракт на аржентинеца, който в момента е на Копа Америка, изтича на 30 юни и след тази дата той ще бъде свободен агент, пише www.novsport.com. …