fbpx

Проф. Костадин Ангелов: Заиграването със страховете на хората от някои политици граничи с престъпление

Новини
реклама

Кадър видео Нова ТВ

„Чувстваме се спокойни, решени сме да водим тази битка докрай, победата ще бъде на наша страна. Резултатът от въведените мерки дано не ни накара много да си вярваме, постигнахме това с разум, трябва да останем разумни“.

Според него имунитетът, който се създава логично би следвало да унищожи микроорганизма, който попадне в нашето тяло, а ваксините са спасението и надеждата, с която дойде 2021 г.

„След 10-тия ден от втората ваксинация ще мога да посетя баща си, а когато той бъде ваксиниран вече ще е напълно безопасно. Ваксината предпазва от самото заболяване – човекът не може да се разболее или да получи тежки усложнения или да достигне до фатален край. Запознати сме с поведението на този вирус и можем да го контролираме, ваксината е най-голямото ни оръжие“. С тези думи започна участието си в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA NEWS здравният министър проф. Костадин Ангелов.

 

„До края на месеца ще има още 2 доставки на общо 70 000 ваксини, след това очакваме на 11-ти, а последващата е в края на февруари. Чакаме разрешение и на трета ваксина. Ще задоволим нуждите на българските граждани. Около 33 % заявиха желание да се ваксинират на първа фаза, сега процентът наближава и задминава 50“, информира министърът.

реклама

 

„Ще ваксинираме всички желаещи в системата на образованието. До края на тази седмица ще имаме точната бройка, а също така и на работещите в социалните услуги. Най-вероятно ще върви успоредно с първа фаза. Целта ни е да достигнем между 60 и 70 % ваксинирани във всяка таргетна група. Няма друг начин за постигане на колективен имунитет“, сподели той.

По думите му се работи върху създаването на дигитален паспорт за ваксинираните, възприет в ЕС.

Ще бъде направена информационна кампания с цел българските граждани да бъдат най-информираните по темата за имунизацията в Европейския съюз.

„Единственото условие някой от желаещите да спечелят изборите е българските граждани да са здрави. Заиграването със страховете на хората, използването на кризата с COVID-19 с политическа украска, освен безотговорно, граничи с престъпление. Ако за месец-две не забравим, че има избори, хората ще забравят, че ни има нас“, коментира проф. Ангелов.

„До края на месеца ще представим разширение на националната информационна здравна система. Ще има допълнително стълбово финансиране за всеки здравен работник. 237 млн. лв. ще бъдат дадени за добавки към заплатите на лекарите“, увери здравният министър.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Манолова иска оставката на Сачева, обещаните 24 лева на ден не били дадени в няколко града

реклама кадри: Нова телевизия, Изправи се.БГ „Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не са получили подкрепа и активисти на „Изправи се.БГ“ ще организират събитие пред Министерския съвет, за да поискаме оставката на социалния министър. Имаме сигнали от граждани, които не са получили по 24 лв. на ден …

Новини
Президентът Радев: Борисов не се трогна за битите протестиращи и журналисти, сега се прави на радетел за демокрация

реклама снимка: Фейсбук/Румен Радев Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В европарламента се прочу със заканата „да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в …

Новини
Здравният министър Ангелов нямало да отвори заведенията под натиск от бранша

реклама кадър: Нова телевизия „Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в секторите „Култура” и „Спорт”. Ще си дадем 14 дни да наблюдаваме, преди още разхлабваме. Връщаме си живота такъв, какъвто беше”. Това коментира във Варна здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от Нова терлевизия. „Не очаквайте …