fbpx

Проф. Костадин Ангелов: Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията, спазвайте мерките

Новини
реклама

Кадър видео Нова ТВ

Проявете разум и спазвайте мерките, ограничете контактите, съветва министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг на здравните власти за разпространението на COVID-19.

„Надяваме се Европейската комисия успешно да приключи договарянето на ваксините срещу COVID-19 и през април те да бъдат тук за българските граждани. За да могат да бъдат достъпни за тези, които имат желание, доброволно да си ги сложат и да успеем да се преборим с тази пандемия“.  „Нямаме специфичен медикамент за лечение на коронавируса. Надяваме се скоро той да бъде открит“, отбеляза той.

„Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията. Носенето на маска на закрито – това е мярката, която спасява човешки животи“, каза още Ангелов.

„Това е мярката, която намалява пациентите, които имат нужда да постъпват в лечебно заведение. Следващата мярка е социалната и физическата дистанция. Да се избягват събиранията, да избягват струпванията на публични места и да ограничат пътуванията, ако не са необходими“, заяви министърът, информира Нова ТВ.

реклама

„Още в самото начало говорихме, че процентът на положителните случаи през есента ще се увеличи. В тази ситуация най-важната мярка е да проявим разум и да мислим за близките си, които можем да предпазим“, призова той.

По думите му страната ни има достатъчно количества от лични предпазни средства. Днес пристигат още 1700 флакона „Ремдесивир” – част от договорената доставка за България за ноември. Следващата седмица се очакват още над 4 300 флакона.

„Винаги лекарят преценява ползата и риска при прилагането на един медикамент. В терапевтичните схеми съществуват и други препарати освен „Ремдесивир”. Лечението с него става по критерии, които са одобрени и изпратени до всички лечебни заведения. Днес отново ще бъдат изпратени до тях”, каза Ангелов. И допълни: „Всяко едно лечебно заведение от началото на пандемията до момента работи по протоколи, които са достъпни в цял свят и са доказали своята ефикасност към момента”.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Сачева: Безработицата няма да е катастрофална в края на годината

реклама Снимка профил ФБ Безработицата намалява от 9% през май на 6,9% през октомври. Това заяви пред БНР министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя прогнозира известно покачване през декември, тъй като затворените бизнеси могат да освободят хора, които да отидат на бюрото по труда въпреки предложените икономически …

Новини
Над 1300 души погрешно уведомени, че са с коронавирус

реклама Снимка pixabay Над 1300 души във Великобритания са били погрешно уведомени, че резултатите им от тестове за коронавирус са положителни заради лабораторна грешка, предаде Ройтерс, цитиран от Струма. Тестовете са били проведени между 19 и 23 ноември. Проблем с партида химикали за тестване обаче е довел до недостоверни резултати, …

Новини
1
Борисов: Успешен политик съм, но личният ми живот е провал

реклама Снимка профил ФБ „Въпреки всичко, в този случай трябва да се възхищавам на извършителите колко добре са го подредили. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери …