fbpx

Проф. Костадин Ангелов: България излиза и от третата вълна на коронавируса

Новини
външна реклама

Кадър видео новини.бг

Благодаря на всички, които спазваха мерките! Трябва да ги спазваме още месец-два, докато достигнем колективния имунитет. Това заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов, пише www.flashnews.bg.

„България излиза и от третата вълна! Успяхме да постигнем това, което си бяхме поставили за цел и това, което много пъти, говорихме пред вас.

външна реклама

Няма нито една червена колона в страната. Когато ме попитахте, какво ще се случва в страната, ви казах, когато изчезне червеният цвят. Успяхме!

 

През цялото време ни водеше разумът и дисциплината и интелектът на специалистите. Убеден съм, че с това поведение, България ще се превърне в пример за постигане на резултати с разумни и последователни действия.

На първо място искам да благодаря на всички български граждани. Благодаря ви, българи!“, заяви проф. Ангелов.
За да удържим постигнатото има две задължителни условия.

Да задържим и увеличим темпа на ваксинацията. Ваксинационният щаб трябва да вземе решенията какво правим с ваксината на „Янсен“ и може ли да отворим зелени коридори. Второто е да продължим със спазването на противоепидемичните мерки. Защото тази победа е крехка и се дължи на усилията на всички български лекари, сестри, санитари.

 

Реалистично е края на юни да имаме групов имунитет, а в най-лошия случай в края на август, смята Костадин Ангелов.
14 място в ЕС и пето място на Балканския полуостров заема България по отношение на заразяване с COVID-19.

Второ място заемаме в ЕС и трето място на Балканите по отношение на смъртност, съобщи доц. Ангел Кунчев.

„Заболяемостта за последните две седмици е 460 на 100 000 души. Всъщност, вчера достигнахме 400, но това ще бъде отразено другата седмица“, каза доц. Кунчев.

По смъртност обаче оставаме на второ място в ЕС и на трето на Балканите, отчете още доц. Кунчев. Областите Разград и Видин вече са в жълтата зона, докато Варна и София-град са на обратния полюс.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Радев: Затварянето е крайна мярка, помним какво направиха ГЕРБ

външна реклама Кадър видео ФБ Подкрепих вашето виждане чрез сертификат за преболедуване, ваксиниране или тест. Затварянето на държавата е крайна мярка, помни изгонването на хората от градинките и затварянето на градове. Ситуацията е напрегната, въпреки прилаганите пропорционални мерки. Броят на заразените и починалите българи е голям, болниците е задъхват. Това …

Новини
Актьорът Вальо Танев се прости с майка си, баща си, брат си и със съпругата си за година

външна реклама Снимка профил ФБ През последната година Танев понесе много загуби – сбогува се с двамата си родители, както и със своя брат. Ужасна лична трагедия сполетя актьора Валентин Танев. Той наскоро е загубил съпругата си. Това разкри самият той в предаването „Преди обед“ по bTV. Жената на актьора …

Новини
Алек Болдуин се сбогува със застреляната от него операторка

външна реклама Снимка инстаграм Веднага след инцидента Болдуин написа в профила си в Instagram, че напълно сътрудничи на полицията при разследването на фаталния случай. Той допълни също, че е в постоянен контакт със семейството на починалата и е предложил да помогне с каквото може. Американският актьор Алек Болдуин присъства на …