fbpx

Проф. Коста Костов, пулмолог: Хей, мишоци, ние не сме политици или депутати, а медици

Новини
13
външна реклама

Проф. Коста Костов е известен пулмолог и консултант по белодробни болести на УМБАЛ „Св. Анна”. Той е главен редактор на списание „INSPIRO“. По повод обсъжданите наказания за лекари около извънредното положение в страната, той написа гневен пост във „Фейсбук“ срещу депутатите, информира Сега.

Публикуваме го без редакторска намеса (заглавието е на редакцията):

 

Някакви мишоци, надничащи от дупките си, подготвили законопроект, в който е залегнала парична санкция (глоба) от 1000 лева и пробация за медицински персонал, напуснал работното си място поради несъгласие с начина, по който държавата се отнася с него – неосигуряване на защитно облекло и условия за безопасна работа.

външна реклама

Хей, мишоци, ние не сме политици или депутати, а медици!

Повтарям го 3 пъти, за да го запомните поне веднъж:
МЕДИЦИ!

Оставете ни на мира с вашите милиционерски методи!

Стига сте ни управлявали като наказателен отряд поставен да пази група потенциални престъпници.

Между нас има най-малко дезертьори в тази държава и десетки хиляди от нас са по работните си места.

Когато обявите санкциите за вас, които се изпокрихте, преди да дадете оръжие и муниции на медиците, тогава си правете подлите и арогантни закони.

Ние сме дали формална клетва при дипломиране, но носим действителната в душите си.

Решили да ни плашат с котката на тигъра…

Призовавам Г-жа Цвета Караянчева, да обяви на обществото местонахождението на всеки един депутат в момента и да направи разпределението им като доброволци по места, където медиците работят без защитни облекла.
Те са народни избраници.

Да ви дефинирам ли понятието народен избраник?

Ето дефиницията:

Левски, Ботев, Раковски, Бачо Киро, Петър Бонев, Цанко Дюстабанов, Волов, Петлешков, Бенковски, Тодор Каблешков…

Призовавам народните избраници да дарят своите заплати в полза на борбата с епидемията – толкова, колкото са месеците в извънредно положение.

Вместо да творите наказателни закони запретнете ръкави и помагайте безкористно, апостолски..

Останалото е наша работа, наш морален дълг и професионална саможертва.

Пилците ще броим наесен, народните избраници също!

Когато се измъкнем от епидемията, не забравяйте кой е издърпал най-късата клечка, докато вие си подхвърляте сиренцето в лапички и въртите мустаци пред екрана на телевизора.

проф.Kosta Kostov.“

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

БРАВО ДОКТОРЕ.!!! ВСИЧКИ МИСЛИМ И ЧУВСТВАМЕ КАТО ВАС!!! БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ, А те …….БОГ ЩЕ ГИ СЪДИ !!!!

Браво докторе нека пак да ги изберем и по бързо Дане затрият като нация с лажи

Браво Докторе само така ние сме с Вас. нека да отмине кризата и тогава ще ги изметем всички мишоци

Браво колега! Тонът ВИ даже е мек пред заплахите и това което ни причини а безхаберните началници от Рзи Търново принудили трима ОПЛ да вземат секрети вместо тях. ПИСАХМЕ ДО МНЗ ДНЕС!

Професоре, цитираните мисли са от Ваша публикация: „Загубихме „пътя към храма” и разрухата ще бъде пълна, ако не събудим човека в нас чрез състрадание, милост, смирение, благородство и щедрост.“, но във форсмажорни обстоятелства, каквито са сега, не ги превръщате в дела! Харесвам публикациите Ви, но тази, ме възмути! Как така формално сте положил Хипократовата клетва?!? Значи избора Ви на професия е бил от други подбуди… Та кой е знаел какво ще ни нападне, че да е бил подготвен?!? Има подръчни средства / знаете ги добре/, с които може да се оказва помощ в началото, за да се спре възможността от разрастване на епидемията . Вие сте възмутен, и не го правите, но други медици, положили не формално клетвата, го правят, дори с риск за живота си!

Проф. Костов, с този негативизъм, до никъде няма да стигнете! По-добре кажете, вие какво дарихте и защо само формално сте положил Хипократовата клетва. Явно други са ви били подбудите при ориентиране към тази професия. Не се извинявайте за липсата на предпазни средства! Има и най- простички начини, с които човек може да се предпази, като сгъната кърпа и разтвор от 9 части вода и една част белина и др. Та знаеше ли някой какво ще ни налети!?! А и вероятно продължавате да изпълнявате професионалните си задължения, но срещу определено възнаграждение. Знаете ли колко много граждани страдат, заради Вас и с подобно мислене, ваши колеги? Поведението Ви е в разрез на мнението от Ваша публикация, което цитирам: „Загубихме „пътя към храма” и разрухата ще бъде пълна, ако не събудим човека в нас чрез състрадание, милост, смирение, благородство и щедрост.“, Позволявам си да попитам- Вие, кое събудихте от тях- дарихте, помогнахте или състрадавате?

Проф. Костов, с този негативизъм, до никъде няма да стигнете! По-добре кажете, вие какво дарихте и защо само формално сте положил Хипократовата клетва. Явно други са ви били подбудите при ориентиране към тази професия. Не се извинявайте за липсата на предпазни средства! Има и най- простички начини, с които човек може да се предпази, като сгъната кърпа и разтвор от 9 части вода и една част белина и др. Та знаеше ли някой какво ще ни налети!?! А и вероятно продължавате да изпълнявате професионалните си задължения, но срещу определено възнаграждение. Знаете ли колко много граждани страдат, заради Вас и с подобно мислене, ваши колеги? Поведението Ви е в разрез на мнението от Ваша публикация, което цитирам: „Загубихме „пътя към храма” и разрухата ще бъде пълна, ако не събудим човека в нас чрез състрадание, милост, смирение, благородство и щедрост.“, Позволявам си да попитам- Вие, кое събудихте от тях- дарихте, помогнахте или състрадавате? Не се доверявайте много на анонимните коментари!

Свалям Ви шапка, Докторе! И ние мислим като Вас! Низшите духов си остават нисши вэв всяка ситуация! Благодарни сме за това, което правите! Успех! И бъдете здрави!

13 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …