fbpx

Проф. Константинов предупреди: Резултатите от изборите ще се забавят с 5-6 дни

Новини
външна реклама

кадър bTV

Парламентарните избори няма да се отлагат заради епидемията, но резултатите може да се забавят. Това каза проф. Михаил Константинов пред БНТ. В момента навлизаме в условията на „перфектна изборна буря“. По думите му след 2 седмици, когато са изборите, ще имаме големи неприятности.

Според Константинов в момента има най-сложният изборен протокол и по тази причина обработката на гласовете ще отнеме на районните избирателни комисии 2-3 дни, а в Централната избирателна комисия ще отнеме от 5 до 6 дни. Това е непознато за България и така официалните резултати много ще се забавят.

външна реклама

„Важно е да има гласуване в чужбина, защото така се защитават конституционните права на българите в чужбина и второ – поддържа се връзка с родината“, каза математикът.

Относно тавана от 35 секции в страни извън ЕС, проф. Константинов коментира: „Това е работа на НС, не искам да участвам в спора. Ако се отворят още секции, вероятно ще има още гласове, но има много секции, в които гласуват малко хора. Факт е, че има препълнени секции, но едно е да говорим за ентусиазма, друго е да го видим“.

Михаил Константинов коментира и кризата с коронавируса. Прогнозира, че тя ще приключи през 2022 г. „Опитът показва, че такива вируси траят 3 години. Пандемията се очаква да завърши през 2022 г. Поне така е било досега“, каза той.

В момента никакви математически модели не вършат работа. Никога досега човечеството не е отговаряло така единно и мощно срещу пандемия. Човечеството в момента е готово да отговори глобално на една заплаха, каза проф. Константинов.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ако властите позволят, ще пуснат 10 000 зрители на мача за Купата на България

външна реклама илюстрация Pixabay От ПФЛ обмислят да пуснат поне 10 000 зрители на Националния стадион за финала за Купата на България на 19 май между ЦСКА и Арда. За целта обаче е необходимо държавните власти в лицето на здравното министерство да позволят завръщането на публика на трибуните, съобщи Gong.bg. …

Новини
Томислав Дончев: Може да не ми е дошло времето да съм премиер. Или да е минало

външна реклама кадър bTV Проектокабинетът на ГЕРБ е готов, ще е ясен след няколко дни. Съставът на този кабинет ще бъде знак, че партията е в състояние да се обновява и да има нови лица, което е важно, заяви Томислав Дончев, заместващ премиера в оставка по bTV.  Може да не …

Новини
Д-р Симидчиев: Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни

външна реклама кадър БНТ Броят на диагностицираните с COVID-19 е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин, по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи. Това заяви председателят на здравната …