fbpx

Проф. Ивайло Дичев: Поведението на Борисов е позорно

Новини
външна реклама

Снимка профил ФБ

Според културолога Проф. Ивайло Дичев, поведението на Бойко Борисов, който изпрати писмено в деловодството на Народното събрание оставката на правителството, е позорно.

„Със стабилно мнозинство беше избрана председателката на Народното събрание, която е от „Има такъв народ“, с такова мнозинство може да се избере и правителство. Аз съм обнадежден“. Това каза пред БНР Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

външна реклама

Той прогнозира, че с мандата на ИТН ще бъде съставено правителство, „подкрепено от десните партии“ и БСП:

„ДПС е мистерия – не е ясно какво искат и къде стоят. Знаем, че прокуратурата е под техен контрол и дали ще се съгласят на основното – реформа на прокуратурата“.

Отиването към връчване на мандат за съставяне на правителство на трета парламентарна формация той определи като лош сценарий, при който може да започне роене и разпадане на парламентарни групи.

Битка между ГЕРБ и „Има такъв народ“ по темата за мажоритарния вот прогнозира проф. Дичев:

„Тошко Йорданов каза, че нямат мнозинство, за да наложат тази промяна. Тутакси г-жа Десислава Атанасова, вероятно това е стратегията на ГЕРБ, заяви, че ще внесат законопроект за мажоритарно гласуване, да видим как ще гласува ИТН“.

 

„Смяната на сградата на парламента е свързана с неговото поведение – превръщане на парламента в машина за гласуване и подкрепа на някакви негови решения, без достъп на журналисти“, смята той.

„Откриването на парламента в старата сграда е ясен знак, че ще се прекрати връщането към практиките на комунизма, което извърши ГЕРБ с овладяването на медиите и прокуратурата, краденето на бизнеси“, коментира проф. Дичев.

Той подчерта, че символът на сградата на Народното събрание е много важен и депутатите ще сбъркат, ако изберат удобството на на новата парламентарна сграда, която е партийният дом на БКП.

„Протестът намери своя парламентарен израз – хората не са навън, те изпратиха своите представители в Народното събрание“, заяви проф. Дичев.

По думите му речта на президента Румен Радев пред депутатите е била прекрасна.

Цялото интервю можете да чуете ТУК

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Остри сблъсъци между депутатите на тема съдбата на пенсионерите

външна реклама кадри: Нардно събрание, Pixabay Арена на пореден скандал на тема пенсии стана парламентът. Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2017 година, да се преизчислят от 1 юли 2021 г., като индивидуалният коефициент се умножи по средномесечния осигурителен доход за страната на 2018 г. Това предлагат от БСП за България …

Новини
След запазването на субсидиите, Трифонов обяви: Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа

външна реклама снимка: Фейсбук/ Слави Т. Трифонов „Толкова е ясно – хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват – не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, …

Новини
Търговският регистър отказа да впише обратно Боби Михайлов като шеф на БФС

външна реклама кадър: Канал 3, архив Борислав Михайлов получи отказ за бъде вписан обратно като президент на БФС. Решението на Търговския регистър, предаде Novinite.bg На 29 април бяха подадени документите от последния Изпълком на който Михайлов върна оставката си. Сега обаче няма как да поеме отново поста. външна реклама Рекламирай …