Проф. Георги Рачев: Морето ще е прекрасно през целия септември

Новини
реклама

Кадър Нова ТВ

Лятото продължава. Ще продължи и като типично лято. То е най-дългия сезон у нас. Дори в една студена София, днес, утре, други ден ще има типично летни температури. Това каза метеорологът проф. Георги Рачев по бТВ.

Полъха на есента е тук. Сутрин е много свежо и приятно. Опитваме се да го изтеглим лятото до септември, октомври, но това няма как да стане. След 18-ти, 19-ти септември може да има малка промяна. Но общо взето месецът ще е топъл.

Не става да се сравняваме с гръцкото море. Лъснаха всички проблеми в туризма, трупани с години. Хората чакаме с часове на опашка да отидат в Гърция, въпреки, че плащат за тестове. Пълно безумие е да затвориш планините и плажовете. Дамата е с два конеца по себе си и сложила маската. Ненормална работа. Този свят не е реалистичен. Смъртността рязко спада при болните.

Есента: Източна България не вали и Западна-където валежи ще имат. Перничани ги изкъпахме. Има нежелание да стопанисваме правилно нашите язовири. Това е такъв бандитизъм, че нямам думи.

Сега сме три-четири градуса над нормата. Морето ще е прекрасно през целия септември. Голяма част от българите са обедини на туристическия бранш.

Продължава засушаването-1-2 литра по планините ще капне нещо. И това ще продължи чак до януари месец. По-добре да сме уплашени, защото трябва да се вземат мерки, а не да се вземе водата от няколко ВЕЦ-а.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хотарена: Маги Халваджиян с ново шоу с невиждан успех

реклама Кадър ФБ Новото шоу на продуцента Халваджиян се радва на огромен успех. Премиерата на „Маги и приятели“ бе на 25 септември в клуба на неговата съпруга Кремена Халваджиян, където се стекоха стотици гости, а опашките стигаха чак до улицата, пише Хотарена. В шоуто Маги говори за това как е …

Новини
Кристалина Георгиева: Харчете, но пазете квитанциите

реклама Снимка ФБ „Харчете, но пазете квитанциите, за да сте отговорни към своите граждани – необичайно е подобен съвет да дойде от организация като Международния валутен фонд, но точно това каза неговият директор Кристалина Георгиева в интервю за БНР, която преди година пое управлението на Фонда. „Никога не е имало …

Новини
Излишъкът в хазната се е стопил със 726 милиона лева само за месец

реклама Кадър ФБ и Вихрогон.бг Излишъкът в хазната се е стопил със 726 милиона лева само за месец, става ясно от прогнозните данни на финансовото министерство към края на септември, споделени от БНР. Въпреки всичко към края на деветмесечието бюджетът ще продължи да е с преизпълнение от 890 милиона лева. …