Проф. Георги Рачев: Лятото ще продължи и през септември, ще бъде по-топло

Новини

Освен на коронавируса, слабото начало на летния сезон се дължи и на хладното и ветровито време. В началото на юни на много места преваляванията продължат.
Студеният период свършва днес и се завръщат летните юнски температури, такива каквито трябва да бъдат в първия летен месец. Очакваме малко повече валежи в Западна България, а в Източна – нормални количества.

До края на юни времето ще бъде сравнително топло, с изключение на още един кратък период на захлаждане. Следобедните превалявания обаче ще са чести.

Юли и август се очаква да са с 1-1.5 градуса по-топли от нормалното. Това каза за Bulgaria ON AIR климатологът проф. Георги Рачев.

По думите му лятото тази година ще бъде по-топло и по-продължително, а според Рачев след 15 юни времето ще е идеално за море.

„Лятото ще продължи и през септември, както е било през последните десетина години“, допълни той.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Засилен контрол на „Промахон“ е само една от обявените мерки срещу коронавируса в Гърция

Ясни са част от решенията от днешното съвещание между премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, главния епидемиолог и заместник-министъра за гражданска защита относно мерките за коронавируса. Това са зелена светлина за директни полети от Великобритания и Швеция, интензивен контрол на граничния пункт Промахон и във вътрешността на страната, искане за забрана …

Новини
Служител на президентството с положителна проба за Covid-19

През почивните дни служител на президентската институция е дал положителен тест за коронавирус, съобщават от „Дондуков“ 2. Във връзка с това са направени тестове на президента и на непосредствено работилите с него, които са отрицателни. Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция, се посочва в съобщение на прессекретариата …

Новини
ЕЦБ призовава Хърватия и България да оправят икономиките си, преди да се присъединят към еврото

България и Хърватия все още трябва да работят за да оправят техните икономики и за подобряване на техните институции, преди да се присъединят към еврото, заяви в понеделник членът на борда на Европейската централна банка Фабио Панета, съобщава Ройтерс, цитирана от Крос. Реформите, предприети от двете държави, няма да оправят …