fbpx

Проф. Габровски от „Пирогов“ освети загадката със Сашко

Блиц Новини

Кадри Нова ТВ
100 % е сигурно, че детето се е хранило и пило вода. То е в почти идеално физическо състояние при намирането му.

Професор Николай Габровски разказа в студиото на „Събуди се“ всичко за престоя на малкия Сашко, който след откриването бе настанен в „Пирогов“ и там бе девет дни.

При изписването му от болницата бащата сподели, че детето е в много добро състояние, усмихва се, ходи и е в добро настроение.

Сашко беше приет в „Пирогов” в едно сравнително добро състояние. Детето беше с едни много близки до нормалното параметри с леки отклонения, които са напълно приемливи. Със сигурност един 9-дневен престой без храна и вода би довел до едни много по-сериозни последици. Тоест това дете по някакъв начин е успяло да бъде захранено и да приеме достатъчно течности, за да се съхранят параметрите му нормални. Това мнение изказа началникът на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов” проф. Николай Габровски по повод състоянието на Александър от Перник, когото в продължение на дни издирваха десетки доброволци.

Но за мен е радостно, че лекарите нямахме толкова много работа, а това дете беше спасено от българското общество, което се обедини за намирането му. Всички видяхме колко хора бяха ангажирани в търсенето му и в крайна сметка това беше големия успех на нашето общество.

Според него детето е приемало по някакъв начин храна и вода за да успее да съхрани това състояние, в което го намират спасителите. Как това се е случило засега е загадка, но разследващи органи работят по въпроса и може би един ден това ще стане ясно.


Блиц Новини
Краси Дунев бесен: Гатьо искаше да ме контузи в „Игри на волята“

кадри Нова телевизия, YouTube/След игрите Българският медалист от олимпиада и шеф на федерацията по спортна гимнастика Красимир Дунев ще търси реванш в сборния звезден сезон на „Игри на волята“. От интервю за подкаста „След игрите“ стана ясно, че той почти сигурно ще се включи в отново в предаването, в което …

Блиц Новини
Бони смая с кючек и сарми шеф Манчев в Черешката на тортата

Кадри Нова ТВ: Бони смая с кючек и сарми шеф Манчев в Черешката на тортата Нови участници и нови епизоди превзеха ефира но Нова ТВ с „Черешката на тортата“. Видяхме кулинарните способности и гостоприемство на най-забавния доктор анестезиологът Мирослав Ненков, последван от дерматоложката Виктория Стефан, която отнесе доста критики за …

Блиц Новини
Кенан плаче за Теди

Кадри БТВ: Кенан плаче за Теди Първият „братоубийствен“ двубой остави отбора на Канатица без жени. Последната дама Теодора напусна, след като бе победена от Кенан буквално на крачка от финала. Красивата учителка загуби дуела и така останаха един срещу друг да се изправят Коко и Кенан. Сблъсъците бяха „унисекс“ – …

error: Content is protected !!