fbpx

Проф. д-р М.Р. Джизмондо: Който затвори държавата сега, ще трябва да прави още два локдауна

Новини
1
реклама

Снимка pixabay

Проф. Мария Рита Джизмондо е директор на лабораторията по микробиология на болницата Сако в Милано. Тя е първата, която се сблъска с коронавируса в Европа, първа разгада генома му и въведе правилното изговаряне починали С, а не ОТ К19, за което е надлежно цитирана от 19 минути, е категорична: „Който затвори държавата си сега, ще трябва да направи още два локдауна ”. В интервю за най-авторитетното предаване на италианската държавна телевизия РАИ 1 Порта-а-порта тя добави, че общата карантина, която правителството на Италия наложи, ще свърши предпразнично, но Коледа ще стане като „малко лято”, своеобразна ваканция за хората.

реклама

Сега изолират: „това ще доведе до нов ръст и така ще трябва отново да затваряме през януари или февруари. Ще отворим за Великден, ще превърнем и него в „малко лято”, после пак ще затворим през май.
„Със затваряне само ще ограничим, но няма да решим проблема”, смята директорката на лабораторията по вирусология и микробиология на престижната миланска болница Сакко.
Тя сподели наблюденията си, че над 50 процента, а вероятно и 70% от хоспитализираните в Италия в момента, биха могли да се лекуват вкъщи.
„С колко жертви ще платим това, че оставяме все по-малко място в болниците например за онкоболните”, възкликна тя. Бг властите също трябва да се замислят по темата.

реклама
loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …