fbpx

Проф. Балтов: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират ще има и през следващите дни

Новини
реклама

Кадър видео БНТ

Зелени коридори за желаещите да се ваксинират ще има и през следващите дни, увери проф. Балтов и декларира, че никой няма да бъде върнат. Ваксинирането и днес през деня ще продължи докато има хора.

1950 са ваксинирани в спешния център „Пирогов“ с първа доза на ваксината на „Астра Зенека“ от петък следобед до вчера вечерта. Това съобщи тази сутрин директорът на лечебното заведение проф. Асен Батов.

„Образно казано от 27 декември до този уикенд общо сме ваксинирали тук 4200 души, от които 1250 с втора доза. Говорим за различни възможности и съвсем друг мащаб. Дадохме възможност на много хора да дойдат сами и да направят своя личен информиран избор. След като бяха консултирани от нашите колеги, те си направиха своята първа доза“, посочи проф. Балтов.

 

„Няма да се спират четирите фази. До 13.00 ч. днес в „Пирогов“ ще продължат всички, които са записани по списъци в първите четири фази, имаме готовност. След 13.00 ч. отново ще бъдат отворени зелените коридори на пет ваксинационни пункта в „Пирогов“, където да продължи, които иска да се ваксинира с ваксината на Оксфорд“, заяви проф. Балтов.

Няма данни за остри реакции при никой от ваксинираните. Имало е обаждания с оплаквания за повишена температура, което е нормална реакция, успокои той.

Във връзка с възможността за ваксинирането срещу COVID-19 на всички желаещи лица, без значение от фазата на Националния ваксинационен план, в която попадат, вчера министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов изпрати писмо до 28-те регионални инспекции в страната. В него той разпорежда да се създаде необходимата организация, която да даде възможност ваксини да се поставят в имунизационни пунктове, както следва:

Целодневно в събота и неделя;
В следобедните часове от понеделник до петък;
При необходимост – денонощно в лечебните заведения в областните градове.

Oт днес и личните лекари ще имунизират срещу COVID-19

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ВМРО: 700 лв. средна пенсия и 2500 лв. средна заплата

реклама Няма да увеличаваме данъците и ще намалим държавните разходи. Паралелно с това ще увеличим парите за втората година майчинство и ще осигурим безплатна детска градина и безплатни учебници за всяко дете. Повишаване на средната пенсия до 700 лв., на средната работна заплата – до 2500 лв., а всички пенсионери …

Новини
Булевард България: „Работникът“ с премиерското сако е общински съветник от ГЕРБ

реклама Кадър видео ФБ PR-ите на Борисов представиха мъжа като строителен работник. „Работникът“, който получи като подарък сакото на премиера Бойко Борисов по време на вчерашната му инспекция на участък от АМ „Хемус“, всъщност се оказа общински съветник от ГЕРБ във варненската община Суворово, пише сайтът boulevardbulgaria.bg. PR-ите на Борисов …

Новини
Държавата ще компенсира родители, за чиито деца няма места в общински или държавни градини

реклама Снимка pixabay Държавата ще възстановява платените от родителите средства за обучение и отглеждане до размера на утвърдената от министъра на образованието и науката сума, като ще трябва да предоставят съответните договори и платежни документи за извършени разходи. Родителите на деца в предучилищна възраст, неприети в общински или държавни детски …