fbpx

Проф. Аргирова: Ваксинирах се скоро и имах чувствителност на мястото, където я поставиха

Новини
5
реклама

кадър: bTV

Във ваксината, която върви BioNtech РНК кодира част от есгена на вируса, а в тази на Moderna се кодира целия есген. Това не е толкова съществена разлика. Наблюдават се единични случаи на алергични реакции, чак до шок не се стига. Това каза вирусологът проф. Радка Аргирова в ефира на bTV, предаде „Блиц“.

„Едва ли ще може нашите граждани да си избират коя ваксина предпочитат. Първо изборът в момента го няма. Във всички случаи ваксините са безвредни със сигурност и могат да бъде използвани съвсем спокойно“, заяви тя.  „Всички ваксини бяха приети с бърза процедура. Клиничните изпитания до момента продължават и ще продължим непрекъснато да получаваме нови данни“, уточни проф. Аргирова.  Относно новия щам, открит в Япония, тя каза: „Тази нощ прочетох за първи път за мутацията в Япония. Става дума за 4 души, пристигнали от Бразилия. Това се е случило на 2 януари. В момента тече много сериозно изследване до каква степен е по-различна инфекциозността на този вирус“.

реклама

„Що се отнася до британския щам – вече близо 40 страни докладваха, че го има при тях. При нас се проверява, но още не са готови изследванията. Няма никакви основания да мислим, че го няма тук този вариант на вируса, в който няма няколко мутации“, категорична бе вирусоложката. Запитана ще бъдат ли ваксините ефективни върху мутациите и вариантите на К-19, тя отвърна: „Това е първото, което се изследва. Много сериозно се следи. Засега няма икакъв вариант да се смята, че ще има каквото и да е компрометиране на ваксините“.

„Аз се ваксинирах много скоро. Имах чувствителност на мястото, където ми се постави ваксината. Нищо особено не беше. Един месец след втората ваксина смятам да си направя тест за антитела, които ще са непременно в резултат на ваксината, защото преди имунизацията нямах никакви“, каза проф. Аргирова. Тя каза и как е преминала срещата с президента Радев, където се обсъждаха предстоящите избори по време на пандемия. „Срещата бе интересна – той се интересуваше преди всичко от това как да бъдат максимално спазени противоепидемичните мерки, особено за хората, които са под карантина, и тези, които са на болнично лечение. Аз лично не съм съгласна да се пуснат за 2-3 ч. тези хора да излязат навън, това не е разумно, защото тъй или иначе са под карантина“, добави проф. Аргирова.

реклама
loading...

Защо никой не казва дали онкоболните могат да се ваксинират.

„Във всички случаи ваксините са безвредни със сигурност и могат да бъде използвани съвсем спокойно“ и „Всички ваксини бяха приети с бърза процедура. Клиничните изпитания до момента продължават и ще продължим непрекъснато да получаваме нови данни“ това не са ли две противоречиви твърдения?

„Във всички случаи ваксините са безвредни със сигурност и могат да бъде използвани съвсем спокойно“ и „Всички ваксини бяха приети с бърза процедура. Клиничните изпитания до момента продължават и ще продължим непрекъснато да получаваме нови данни“ това не са ли противоречиви твърдения?

Тази с купена диплома ли е поредна професорка ? Тя май въобще не знае що е то мутация . Не се е ваксинирала на 1000% . това го е чувала за убождането. То и кръв да вземат ,пак може да е чувствително мястото – вената и да се подуе дори. Писна ми от тези недоучени некомпетентни папагали

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на вируса

реклама Кадър видео Нова ТВ Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на COVID-19. С помощта на компютърен модел те са установили как могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. За целта, според тях, е необходимо определен ензим в организма да бъде деактивиран.   Ставаме ли свидетели …

Новини
1
Ивелин Попов не отхвърли възможността да играе за националния отбор

реклама Снимка профил инстаграм Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов не отхвърли възможността да се завърне в представителния ни тим. …

Новини
Георги Гергов за Ковид-19: Толкова се пазих, и пак

реклама Кадър Канал 3 Пловдивският бизнесмен Георги Гергов е в болница в Пловдив, за момента без усложнения. Той изобщо не е имал симптоми, но решил превантивно да си направи PCR тест, който обаче се оказал положителен. Понеже страда от диабет, Гергов бил настоятелно посъветван от лекарите да постъпи в здравно …